Χωρίς επίλυση της προστασίας των ζώων αποχωρεί η κυβέρνηση, λέει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων

Χωρίς την επίλυση του κοινωνικού και ανθρωπιστικού θέματος της προστασίας των ζώων, ολοκληρώνει τη θητεία του ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, παρά το γεγονός ότι δεσμεύτηκε να εφαρμόσει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση που η Κυπριακή Δημοκρατία υπόγραψε το 1990 καθώς και τους σχετικούς νόμους του κράτους, αναφέρει η Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων.

Σε επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Γεωργίας και Εσωτερικών η Κυπριακή Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων σημειώνει ότι οι σχετικοί νόμοι «παραβιάζονται καθημερινά ή περιφρονούνται όχι μόνο από πολίτες αλλά και από κρατικές υπηρεσίες όπως οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, η Αστυνομία και οι Τοπικές Αρχές».

Προσθέτει ότι «το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό και μας εκθέτει ως κοινωνία ενώ επιπτώσεις παρατηρούνται και στον τομέα της δημόσιας υγείας και ασφάλειας και της οικονομίας».

Όπως αναφέρει η Κυπριακή Κυπριακή Εταιρεία Προστασίας Ζώων έχει ήδη στείλει τις εισηγήσεις της επί του προκειμένου τις οποίες εξήγησε και αναλυτικότερα σε συνάντηση με τον Υπουργό Γεωργίας προ τριετίας αλλά δεν ληφθήκαν υπόψη.

Χαρακτηρίζει ως αποκαρδιωτική τη συμπεριφορά του κράτους προς τους ζωόφιλους που παλεύουν κάτω από αντίξοες συνθήκες και με προσωπικό κόστος να βοηθήσουν ως προς την προστασία των ζώων, ένα τομέα όπου υστερεί η πατρίδα μας.

«Εσείς φεύγετε, εμείς θα παραμείνουμε και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας, πάντα με μία ελπίδα», καταλήγει η επιστολή της Προέδρου της Κυπριακής Εταιρείας Προστασίας Ζώων, Τούλας Πογιατζή, η οποία κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.