Χωρίς φρένα το ράλι ακρίβειας και στα Κατεχόμενα – Ρεκόρ συναλλαγματικής πτώσης σπάει η τούρκικη λίρα

Την αποτυχημένη νομισματική πολιτική της Τουρκίας πληρώνουν και οι Τ/κ που φτωχοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς

Νέες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων ισχύουν από τα μεσάνυχτα στα κατεχόμενα ενώ η τουρκική λίρα σπάει ρεκόρ συναλλαγματικής πτώσης.

Η ισοτιμία της ΤΛ σήμερα είναι 17,28 με το δολάριο, 21,65 με την στερλίνα και 18,37 με το ευρώ.

Την ίδια ώρα ανακοινώθηκαν νέες αυξήσεις 3 έως 6 ΤΛ στο λίτρο στα καύσιμα. Από σήμερα η βενζίνη 95 οκτανίων έφτασε τις 26 ΤΛ το λίτρο, η βενζίνη 98 οκτανίων 26.28 ΤΛ, η κηροζίνη 25.50 και η Eurodiesel 27 ΤΛ.

Οι απανωτές αυξήσεις στα καύσιμα έχουν οδηγήσει κόσμο στην χρήση των ηλεκτρικών σκούτερ γράφει η Κίπρις ποστασί. Οι πωλήσεις έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και οι αρμόδιοι ετοιμάζουν «νομοθετικές» ρυθμίσεις για την χρήση και την κυκλοφορία τους. Τα ηλεκτρικά σκούτερ, όπως αναφέρεται, δεν περιλαμβάνονται στην κατηγορία των οχημάτων, καθώς τρέχουν με λιγότερο από 25 χλμ και γι’ αυτό απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τις λωρίδες κυκλοφορίας.

Η ιστοσελίδα προσθέτει ότι η «αστυνομία» μπορεί να επιβάλλει πρόστιμο σε χρήστες ηλεκτρικού σκούτερ που χρησιμοποιούν λωρίδα κυκλοφορίας έως και 700 ΤΛ. Ως εκ τούτου θα πρέπει να γίνουν ρυθμίσεις ώστε να επιτραπεί και η χρήση των σκούτερ σε κανονικές λωρίδες κυκλοφορίας.

Την αποτυχημένη νομισματική πολιτική της Τουρκίας πληρώνουν και οι Τ/κ που φτωχοποιούνται με γρήγορους ρυθμούς, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο γγ του ΚΚΔ, Νεβζάτ Όζκουρτ που ζητεί να εγκαταλείψουν την χρήση της τουρκικής λίρας.

Με 17.40 ΤΛ το δολάριο, η προστασία καταθέσεων σε ξένο νόμισμα είναι πλήρης αποτυχία, πρόσθεσε, λέγοντας ότι η μοναδική διέξοδος για τον πληθωρισμό και την συναλλαγματική ισοτιμία που έχει αυξηθεί κατά 100% είναι «να εγκαταλείψουμε γρήγορα την χρήση της ΤΛ».

Τα τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν σήμερα ότι οι λογαριασμοί ρεύματος για τον μήνα Μάιο δεν έχουν ακόμα αποσταλεί στους χρήστες γιατί γίνονται αναπροσαρμογές και ρυθμίσεις προς ανακούφιση κάποιων νοικοκυριών.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.