Χωρίς ιστορικό εμβολιασμού το 80% των νοσηλευόμενων

Φωτογραφία: Κάτια Χριστοδούλου-ΚΥΠΕ

Στοιχεία για νοσηλείες μέχρι τις 27 Ιανουαρίου 2022, με βάση το ιστορικό εμβολιασμού, στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται οι post COVID ασθενείς που εξακολουθούν να νοσηλεύονται, έδωσε την Παρασκευή στη δημοσιότητα το Υπουργείο Υγείας, το οποίο σημειώνει πως το 80% των νοσηλευόμενων είναι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή του Υπουργείο Υγείας, το 3% των νοσηλευόμενων είναι πλήρως εμβολιασμένοι (δύο δόσεις ή μία δόση για JJ), ενώ το 9% είναι πλήρως εμβολιασμένοι, όμως έχουν παρέλθει 5 μήνες και δύο εβδομάδες από την ημερομηνία λήψης της 2η δόσης και από την ημερομηνία 1ης δόσης για το JJ.

Επίσης, το 2% των νοσηλευόμενων είναι μερικώς εμβολιασμένοι, ενώ το 1% έλαβαν την ενισχυτική δόση και νόσησαν σε λιγότερο από 14 ημέρες από την ημερομηνία λήψης της ενισχυτικής/3ης δόσης.

Εξάλλου, σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, το 5% των νοσηλευόμενων, άνω των 70 ετών, έλαβαν την ενισχυτική δόση και νόσησαν μετά από 14 ημέρες ή και περισσότερο από την ημερομηνία λήψης της ενισχυτικής/3ης δόσης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.