Χωρίς νέα στοιχεία ήταν η συνάντηση του Ε/κ διαπραγματευτή, Πρεσβευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Ειντε, την Τετάρτη.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του ΚΥΠΕ κατά τη συνάντηση, διάρκειας μίας περίπου ώρας, ο κ. Ειντε δεν είχε τίποτα το συγκεκριμένο να πει πέρα από την ανάγκη συνέχισης των προσπαθειών για υπέρβαση της κρίσης και συνέχιση των συνομιλιών.

Υπήρξε κατά κύριο λόγο ανταλλαγή απόψεων με στόχο τη διατήρηση της επαφής, χωρίς να υπάρξουν νέα στοιχεία.

Σημειώνεται ότι κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο συμμετείχε σε εσωτερικές συσκέψεις με την ομάδα του ΟΗΕ στην Κύπρο με στόχο να είναι έτοιμοι να συνεχιστούν οι συνομιλίες μόλις δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις.

«Τερματισμό μονομερών ενεργειών», ζήτησε ο Ολγκούν

Το θέμα επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, συζητήθηκε σήμερα όπως αναφέρει ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Εργκούν Ολγκούν με τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ Έσπεν Μπαρθ Έιντε και τον Ελληνοκύπριο διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρομμάτη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από τα κατεχόμενα, ο κ. Ολγκούν ανέφερε ότι στη συνάντηση που διήρκεσε μια ώρα η τ/κ πλευρά κατέθεσε την ετοιμότητα και θέληση της να συνεχίσει τις συνομιλίες χωρίς καμία προϋπόθεση.

Είπε ακόμη, ότι ο ίδιος ανέφερε στον κ. Έιντε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά θα πρέπει να τερματίσει “μονομερείς δραστηριότητες” για κοιτάσματα φυσικού αερίου.

ΚΥΠΕ