«Χωρίς ουσία» κατά το ΡΤΚ η συνεδρία της «βουλής» στα κατεχόμενα για Κυπριακό, «εποικοδομητική» τη χαρακτήρισε ο Τορέ

Η έκτακτη συνεδρία της «βουλής» που πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στα κατεχόμενα, συγκλήθηκε μετά από αίτημα του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ενημέρωσε για την πορεία του Κυπριακού, δήλωσε ο «πρόεδρος της βουλής», Ζορλού Τορέ. Όπως είπε, η συνεδρία ήταν πολύ χρήσιμη αλλά επειδή ήταν κεκλεισμένη των θυρών δεν μπορεί να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Σε δηλώσεις του, ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος, Τουφάν Ερχουμάν είπε δεν μπορεί να αναφέρει ότι η συνεδρία ήταν εποικοδομητική και ουσίας.

Η πολιτική του Ταταρ, είπε ο κ. Ερχουμάν, είναι να παγιδεύσει τους Τουρκοκύπριους και ότι διαπραγματεύσεις μπορούν να διεξαχθούν στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομόσπονδης λύσης με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα ψηφίσματα του ΟΗΕ. Οι Τουρκοκύπριοι, πρόσθεσε, αγωνίστηκαν για αυτά πολλά χρόνια και δεν μπορούν απλά να πεταχτούν αυτά που κέρδισαν.

Η μετάβαση στη Νέα Υόρκη, συνέχισε, δεν θα αλλάξει τίποτε, ούτε θα ανοίξει το δρόμο για τους Τουρκοκύπριους. Αυτή τη στιγμή, οι Τουρκοκύπριοι γυρεύουν δουλειές στο «νότο», όπως αποκάλεσε τις ελεύθερες περιοχές, ενώ οι επιχειρηματίες περιμένουν τους επισκέπτες να περάσουν στα κατεχόμενα από τις ελεύθερες περιοχές. Ταυτόχρονα πολλοί τουρίστες μεταβαίνουν στα κατεχόμενα μέσω Λάρνακας. Η κατάσταση στην οποία είμαστε, συνέχισε, μας καθιστά σοβαρά εξαρτώμενους.

Υπενθύμισε ότι υπάρχουν δύο ηγέτες στις διαπραγματεύσεις οι οποίοι έχουν διεθνές ισότιμο καθεστώς υπό την ομπρέλα του ΟΗΕ και η ομοσπονδία προέρχεται από δύο κοινότητες που είναι πολιτικά ίσες, κατά την έκφρασή του.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.