Χωρίς προβλήματα η Π. Χρυσοχούς παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες

Αρκετή βροχόπτωση δέχτηκε ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και επικρατεί τσουχτερό κρύο, σύμφωνα με τον Δήμαρχο Γιώτη Παπαχριστοφή, χωρίς ωστόσο να παρατηρηθούν οποιαδήποτε προβλήματα.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Παπαχριστοφή ανέφερε πως σημειώθηκε παρατεταμένη βροχόπτωση στο διαμέρισμα της Πόλης Χρυσοχούς και αυτό, τόνισε, αποδεικνύεται και από την υπερχείλιση των υδατοφρακτών Πωμού και Αργάκας.

Πρόσθεσε πως και ο μεγάλος υδατοφράκτης της περιοχής, αυτός της Ευρέτου, αποθηκεύει μεγάλες ποσότητες νερού, χαρακτηρίζοντας θετική την εξέλιξη, αφού το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς είναι, όπως είπε, γεωργική περιοχή και ασχολούνται πολλοί κάτοικοι με τη γεωργία.

Είναι, είπε, το τρίτο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου – μετά από αυτά του Κούρρη και του Ασπρόκρεμου –  χωρητικότητας 24 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων νερού. Το φράγμα, συνέχισε, έχει δημιουργηθεί το 1986 και αποτελεί μέρος ενός ολοκληρωμένου υδατικού σχεδίου άρδευσης της κοιλάδας Χρυσοχούς. Αυτό διασχίζει τις κοινότητες Σκούλλι, Γουδί, Χρυσοχού και καταλήγει στην Πόλη Χρυσοχούς.

Εμείς είπε, “φροντίσαμε έγκαιρα και κάναμε κάποια βελτιωτικά έργα τα τελευταία 5 χρόνια” για αυτό συνέχισε, “δεν κληθήκαμε  να αντιμετωπίσουμε  προβλήματα στην περιοχή μας και στα όρια του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς από την πολυομβρία”.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου, τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης έχουν καθαρίσει τους δρόμους της αρμοδιότητες τους στις ορεινές κοινότητες από τα χιόνια και δεν παρατηρούνται προβλήματα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.