Μονόωρη αποχή από τα μαθήματά τους την 3η περίοδο από τις 09:20-10:05 θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι μαθητές του Γυμνασίου Βεργίνας για το θέμα της θέρμανσης. Το θέμα συζητήθηκε χθες στην έκτακτη συνεδρίαση του Συνδέσμου Γονέων και Κηδεμόνων του γυμνασίου και αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί σήμερα προειδοποιητική αποχή.

Ο Πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του γυμνασίου Κώστας Κώστα ανέφερε στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ότι σε περίπτωση που δεν επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα, οι Γονείς θα καλέσουν τους μαθητές σε αποχή από τα μαθήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης Παρασκευής. Σημείωσε ότι η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, προσθέτοντας ότι το θέμα της θέρμανσης ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Όπως είπε, εδώ και 7 χρόνια δεν έγινε τίποτα. Σημείωσε δε ότι χθες δεν υπήρχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα στο γυμνάσιο ενώ τόνισε ότι και άλλα σχολεία έχουν αφεθεί στο έλεος του Θεού.

Στο μεταξύ, επιστολή στον Υπουργό Παιδείας έστειλε η ΠΣΕΜ, στην οποία αναφέρει ότι δεν έχουν ανάψει όλα τα σχολεία τις θερμάνσεις, παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες. Η ΠΣΕΜ ζητά από το Υπουργείο να φροντίσει ώστε να ανάβουν οι θερμάνσεις, καθώς και να επιτρέπεται στους μαθητές να φοράνε φόρμες για την υπόλοιπη περίοδο του χειμώνα.