Χωρίς υποκατάστημα τράπεζας έμειναν οι 5.000 κάτοικοι του Φρενάρους, ύστερα από την απόφαση της Τράπεζας Κύπρου να βάλει λουκέτο στο τελευταίο τραπεζικό παράρτημα που είχε απομείνει στην κοινότητα.

Ο κοινοτάρχης Μιχάλης Χατζηγιώρκας επισημαίνει πως το κλείσιμο της τράπεζας «δημιουργεί συνθήκες οικονομικής και κοινωνικής καταρράκωσης», και κάλεσε την κυβέρνηση να σταθεί δίπλα στο Φρέναρος και σε όλες τις άλλες γειτονικές κοινότητες οι οποίες έμειναν χωρίς τράπεζα και να δώσει «ένα ανθρώπινο χέρι βοηθείας στους πολίτες, καθώς η ζωή τους δυσχεραίνεται απεριόριστα από την κατάληξη αυτή».

Ο Μ. Χατζηγιώρκας τονίζει πως το συγκεκριμένο παράρτημα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την κοινότητα, αφού εξυπηρετούσε τους 5.000 κατοίκους, τους επιχειρηματίες της βιομηχανικής ζώνης Φρενάρους αλλά και τους κατοίκους της κοινότητας Αχερίτου, καθώς ήταν το μόνο που είχε απομείνει μετά το λουκέτο στα υποκαταστήματα της Λαϊκής, της Ελληνικής και της Συνεργατικής. «Με την απόφαση αυτή της τράπεζας δυσχεραίνεται η καθημερινότητα των κατοίκων της περιοχής», τόνισε ο κοινοτάρχης, προσθέτοντας ότι οι κάτοικοι αναγκάζονται πλέον να μεταβαίνουν στη Δερύνεια ή το Αυγόρου, ακόμα και για την πιο απλή συναλλαγή. Σημειώνεται επίσης πως οι τράπεζες των γειτονικών κοινοτήτων είναι ήδη επιβαρυμένες και με την εξυπηρέτηση των κατοίκων Λιοπετρίου και Ξυλοφάγου.

«Πράξεις καθημερινές, όπως η πληρωμή λογαριασμών, οι επαγγελματικές συναλλαγές, ακόμα και η λήψη της σύνταξης θα αποτελούν καθημερινό άθλο», ανέφερε