Χωριστές τηλεδιασκέψεις Ερτουργρούλογλου με Ντι Κάρλο και Λακρουά για την πενταμερή

Ο «υπουργός εξωτερικών» Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είχε χωριστές τηλεδιασκέψεις με την Ρόζμαρι Ντι Κάρλο, βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις και τον Ζαν Πιέρ Λακρουά, βοηθό γενικό γραμματέα του ΟΗΕ, αρμόδιο για θέματα ειρηνευτικών επιχειρήσεων, στους οποίους μετέφερε τις απόψεις του εν όψει της άτυπης συνάντησης 5+1 που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη μεταξύ 27 και 29 Απριλίου.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Ερτουγρούλογλου ανέφερε ότι ορθά ο ΓΓ του ΟΗΕ έχει δηλώσει ότι σκοπός της συνάντησης είναι να διακριβωθεί κατά πόσο υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών και πρόσθεσε ότι η «ΤΔΒΚ», κατά τα λεγόμενά του, είναι έτοιμη να συμμετάσχει στην συνάντηση με εποικοδομητική προσέγγιση.

Είπε επίσης ότι αυτή η φορά θα πρέπει να είναι διαφορετική και ότι μια ενδεχόμενη διαδικασία διαπραγμάτευσης θα πρέπει να ξεκινήσει στη βάση της κυριαρχικής ισότητας, κατά τον ίδιο, των δύο πλευρών που θα έχει ως αποτέλεσμα μια βιώσιμη και διαρκή διευθέτηση.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης με τον κ. Λακρουά ο κ. Ερτουγρόλογλου εξέφρασε επίσης τις θέσεις της τ/κ πλευράς για τη λειτουργία της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy