Χωρίζουν έγκυο από την οικογένειά της, αλλά διατείνονται για ανθρωποκεντρικές πολιτικές

 

Αποφεύγοντας να απαντήσει επί της ουσίας σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του προσφυγικού, ο ΔΗΣΥ επιλέγει να αποπροσανατολίσει από τη συζήτηση, προτάσσοντας μάλιστα το αμίμητο ότι οι «ανθρωποκεντρικές πολιτικές» του ΔΗΣΥ και της κυβέρνησης είναι «δεδομένες».

Την Πέμπτη το ΑΚΕΛ καλούσε τον Υπουργό Εσωτερικών να απαντήσει «για την αποτυχία ή απροθυμία της κυβέρνησής του να οδηγήσει στη Δικαιοσύνη αυτούς που οργανώνουν και λειτουργούν κυκλώματα σύγχρονου δουλεμπορίου και εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών». Επεσήμανε ακόμα ότι ο Υπουργός δεν έδωσε απάντηση στο «γιατί η κυβέρνησή του δεν διεκδίκησε τίποτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση την ώρα που λαμβάνονταν κρίσιμες αποφάσεις».

Σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ, επαναφέρει το γνωστό ρητό όπου μετά από 8 χρόνια δικής του διακυβέρνησης, φταίει το ΑΚΕΛ, αναφέροντας πως «ήταν το ΑΚΕΛ που δημιούργησε συνθήκες ατελέσφορες για εξέταση των αιτήσεων πολιτικού ασύλου. Μεταξύ άλλων πολλών και αυτά είναι λάθη της διακυβέρνησης ΑΚΕΛ, τα οποία η σημερινή κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει».

Μάλιστα, την ώρα που η κυβέρνηση και ο Υπουργός κατηγορούνται, ότι χώρισαν έγκυο γυναίκα από την οικογένειά της και ότι ξενύχτισε σε ένα παγκάκι μέχρι που γέννησε, υποδεικνύει ότι «οι ανθρωποκεντρικές πολιτικές μας είναι δεδομένες για το μεταναστευτικό και αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με τη σοβαρότητα που αρμόζει».

Υπενθυμίζεται επίσης ότι ο ειδικός εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών για τα δικαιώματα των προσφύγων έστειλε επιστολή στην Κυπριακή Δημοκρατία με τις ανησυχίες του για τον τρόπο χειρισμού των προσφύγων και υπέβαλε ερωτήματα για τα οποία η κυβέρνηση απέφυγε να απαντήσει.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.