Χώρο υποδοχής προσφύγων από Ουκρανία στο Ελσίνκι θα επισκεφθεί την Παρασκευή η Επίτροπος Κυριακίδου

Στο Ελσίνκι της Φινλανδίας για επαφές με τις αρμόδιες αρχές της χώρας για την υγεία μεταβαίνει την Παρασκευή η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Η κ. Κυριακίδου θα επισκεφθεί κέντρο υποδοχής προσφύγων από την Ουκρανία στην περιοχή Πουναβουόρι του Ελσίνκι και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικογενειακών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υπηρεσιών Άκι Λίντεν.

Επίσης θα επισκεφθεί το Ολοκληρωμένο Κέντρο για τον Καρκίνο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ελσίνκι.

Σε δήλωσή της ενόψει της επίσκεψης η κ. Κυριακίδου αναφέρθηκε στην αλληλεγγύη που επιδεικνύουν οι χώρες της Ευρώπης και πρόσθεσε πως αναμένει πως θα έχει την ευκαιρία να δει αυτήν την αλληλεγγύη στην πράξη και στο Ελσίνκι.

«Εν μέσω του παράλογου πολέμου στην Ουκρανία και της συνεχιζόμενης πανδημίας του COVID-19, και με τα συστήματα υγείας να βρίσκονται υπό σημαντική πίεση τα τελευταία δύο χρόνια, αυτό το πνεύμα αλληλεγγύης είναι κρίσιμης σημασίας» επεσήμανε.

«Είναι ξεκάθαρο πως η οικοδόμηση μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης για την υγεία μαζί με τα κράτη μέλη θα διασφαλίσει πως τα συστήματα υγείας στην ΕΕ θα είναι ισχυρότερα και καλύτερα προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις» υπογράμμισε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.