Χρ. Χριστοφή: Χρώμα και ζωή και πάλι στον Αρακαπά

Χρώμα και ζωή μπήκε και πάλι στο χωριό Αρακαπάς, σχεδόν έναν μήνα μετά από τη φονική πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να καούν 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης ανάμεσά τους κατοικίες, επιχειρήσεις, υποστατικά, ζώα και φάρμες ενώ βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις εργάτες στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ η Χρίστινα Χριστοφή η οποία είναι κάτοικος του χωριού και είχε την πρωτοβουλία να «φέρουν» και πάλι χρώμα στο χωριό Αρακαπάς καλλιτέχνες και εθελοντές, ανέφερε ότι στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες συμμετείχαν περίπου 500 εθελοντές και 100 καλλιτέχνες. Όπως είπε κάποιοι καλλιτέχνες ζωγράφισαν πάνω σε παγκάκια μαντορίνια που είναι το φρούτο της περιοχής, ενώ σε τοίχους ζωγράφισαν διάφορα δέντρα. Επίσης τα παιδιά ζωγράφισαν πέτρες και με σιλικόνη τις κόλλησαν σε τοίχους. Πρόσθεσε ότι σε άλλους τοίχους προσπάθησαν να «βάλουν» την ιστορία του χωριού, δηλαδή ζωγράφισαν λεωφορεία ενώ στο σπίτι ενός διατροφολόγου, ζωγραφίστηκε από κάτω μια μηλιά.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μέχρι να γίνει η δεντροφύτευση, μπήκε χρώμα και ζωή στο χωριό, μέσα από τις δημιουργίες των καλλιτεχνών και των εθελοντών, ενώ σημείωσε ότι χθες είδε και πάλι χαμόγελα στο χωριό.

Διαβουλεύσεις για μικρότερη εκδήλωση

Παράλληλα, η Χρίστινα Χριστοφή ανέφερε ότι λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν στην περιοχή χθες, κάποιοι καλλιτέχνες αποχώρησαν αλλά επιθυμούν να αφήσουν τη δική τους πινελιά στο χωριό. Για αυτό, ανέφερε, βρίσκονται σε διαβούλευση με τον κοινοτάρχη του χωριού προκειμένου να γίνει μια νέα εκδήλωση αλλά πιο μικρή αυτή την φορά με 50-60 άτομα προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη προσπάθεια και πρωτοβουλία που αγκαλιάστηκε όπως είπε με αγάπη.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο 3 Αυγούστου συμπληρώνεται ένας μήνας από τη φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στο χωριό Αρακαπάς και επεκτάθηκε σε άλλες 8 κοινότητες με αποτέλεσμα να καούν 45 τετραγωνικά χιλιόμετρα γης ανάμεσά τους κατοικίες, επιχειρήσεις, υποστατικά, ζώα και φάρμες ενώ βρήκαν τραγικό θάνατο τέσσερις εργάτες στο χωριό Οδού της επαρχίας Λάρνακας.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.