Χρ. Χριστοφίδης για Αγγλική Σχολή: «Υπ. Παιδείας και ΠτΔ να παρέμβουν άμεσα»-Εγγράφει θέμα στη Βουλή το ΑΚΕΛ

Το ΑΚΕΛ απαιτεί από τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβουν για να τερματιστεί η κρίση στην Αγγλική Σχολή.

Διαβάστε επίσης:

Αυθόρμητη στάση εργασίας στην Αγγλική Σχολή – Έθεσαν σε διαθεσιμότητα τον Πρόεδρο της Συντεχνίας

ΟΕΛΜΕΚ για Αγγλική Σχολή: «Να ανακληθεί η απόφαση για διαθεσιμότητα του Προέδρου της Συντεχνίας των εκπαιδευτικών»


Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης με δηλώσεις του για την απόφαση του Δ.Σ. της Αγγλικής Σχολής να θέσει σε διαθεσιμότητα την Πρόεδρο της Συντεχνίας των Εκπαιδευτικών είπε πως πριν μια βδομάδα απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Παιδείας, ζητώντας να γίνει ένας εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ του προσωπικού και του Συμβουλίου της Σχολής για να βρεθούν οι λύσεις για το καλό του σχολείου.

Τόνισε πως η Παιδεία δεν αφορά μόνο τα μαθήματα, αλλά το να δέχεσαι τον δημοκρατικό διάλογο, να μαθαίνεις ότι οι φορείς ενός σχολείου πρέπει να συνεργάζονται αποδοτικά. Αυτό θα ήταν ένα μεγάλο μάθημα που θα μπορούσε να δώσει η ηγεσία του σχολείου σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, στους μαθητές και στους γονείς, είπε.

Αντί αυτού, πρόσθεσε, η ενέργεια της Διοίκησης και της Διεύθυνσης της Σχολής ήταν μια προσπάθεια εκφοβισμού, «αποκεφαλίζοντας» την Πρόεδρο της συντεχνίας για να πάρουν το μήνυμα όλοι ότι είτε θα είναι υπάκουοι στις διαταγές είτε θα τους συμβεί το ίδιο. Τόνισε ότι η Πολιτεία έχει την ελάχιστη υποχρέωση να προστατεύσει τη δημοκρατική λειτουργία του σχολείου.

Ο Χρ. Χριστοφίδης τόνισε ότι το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την ολόπλευρη στήριξη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα εγγράψει το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.


Αυτούσιες οι δηλώσεις του Βουλευτή του ΑΚΕΛ για το θέμα που δημιουργήθηκε στην Αγγλική Σχολή:

Με την παρουσία μας σήμερα στην απεργία του εκπαιδευτικού προσωπικού της Αγγλικής Σχολής καταδικάσαμε τον αυταρχισμό του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διεύθυνσης της Σχολής, οι οποίοι με διάφορες προφάσεις έθεσαν σε διαθεσιμότητα την Πρόεδρο της Οργάνωσης των εκπαιδευτικών σε μια σαφή προσπάθεια να τρομοκρατήσουν το προσωπικό. Ταυτόχρονα εκφράσαμε την στήριξη μας στα δίκαια αιτήματα του προσωπικού και στην ανάγκη για ένα δημοκρατικό και παραγωγικό διάλογο μεταξύ του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπαιδευτικών.

Η Αγγλική Σχολή επιδοτείται με χιλιάδες ευρώ από το φορολογούμενο πολίτη και το κράτος έχει ευθύνη και υποχρέωση να λαμβάνει γνώση των όσων συμβαίνουν στη Σχολή και να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει διορίσει το Διοικητικό Συμβούλιο έχει ευθύνη να ζητήσει εξηγήσεις για τα όσα απαράδεχτα και αυταρχικά συμβαίνουν στην Αγγλική Σχολή.

Απαιτούμε από το Διοικητικό Συμβούλιο και την Κυβέρνηση να ανακληθεί αμέσως η διαθεσιμότητα της Προέδρου της οργάνωσης των εκπαιδευτικών (ESSA). Απαιτούμε όπως ξεκινήσει ένας δημοκρατικός διάλογος με σεβασμό προς τους ανθρώπους που κρατούν τη λειτουργία του σχολείου στην πλάτη τους, για τα αιτήματα τους.


Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να παρέμβουν για να τερματιστεί η κρίση στην Αγγλική Σχολή.

Από την περασμένη βδομάδα έχουμε αποστείλει επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με την οποία έχουμε θέσει τα προβλήματα και έχουμε ζητήσει την παρέμβαση του. Η ανοχή, αν όχι η στήριξη των κυβερνώντων προς το Δ.Σ., εκτρέφει την κρίση που σοβεί αυτή τη στιγμή στο σχολείο.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει την ολόπλευρη στήριξη του στον αγώνα των εκπαιδευτικών. Την ερχόμενη εβδομάδα θα εγγράψουμε το θέμα για συζήτηση στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.