Χρ. Χριστοφίδης: Περιθωρειοποιήθηκε η Επιτροπή Παιδείας στο μέσο της κρίσης

Επικρίνεται ο Κ Χατζιηγιάννης για μη συζήτηση της κρίσης στην Παιδείας

Πυρά κατά του Προέδρου της Κοινοβουλευτικές Επιτροπής Παιδείας και Βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζιηγιάννη, ρίχνει το Μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης επικρίνοντας τον για τη μη συζήτηση της κρίσης στην Παιδεία στη Βουλή.

Με ευθύνη του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Βουλής, ο οποίος προφανώς, ακολουθεί εντολές από τον ΔΗΣΥ, αναφέρει ο κ. Χριστοφίδης, η επιτροπή έχει μείνει εντελώς εκτός των εξελίξεων.

Εάν η Επιτροπή δεν ασχολείται με τον κίνδυνο να μην ανοίξουν τα σχολεία τότε με ποια θέματα ασχολείται διερωτήθηκε ο κ. Χριστοφίδης, υπενθυμίζοντας πως το ΑΚΕΛ ζήτησε με αλλεπάλληλα διαβήματα εξέταση της κατάστασης από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Επεσήμανε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση, η οποία δημιούργησε το πρόβλημα, έχει την υποχρέωση απέναντι στους μαθητές και τους γονείς να κινηθεί κατά τρόπον που να ξεκινήσει ομαλά η σχολική χρονιά.

Η σημερινή κρίση δεν έχει να κάμει μόνο με το δικαίωμα του συνδικαλισμού καθώς πρόκειται, ανέφερε, για μια καταφανή επίθεση εναντίον του δημοσίου σχολείου και για εξευτελισμό των εκπαιδευτικών του δημοσίου, σε μια λογιστική προσπάθεια εξοικονόμησης από τη ζημιά του συνεργατισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.