Χρ. Χριστοφίδης: Ο θεσμός των τετραμήνων εισήλθε σε τραγικά αδιέξοδα – Ανάγκη για κατάργηση τους

Επέμεινε και σήμερα ότι πρέπει να καταργηθούν οι εξετάσεις τετραμήνων ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Παύλος Μυλωνάς λίγες μόνο μέρες μετά τη σχετική αναφορά του κατά την επίσκεψη του σε σχολεία της Λάρνακας και παράλληλα ισχυρίστηκε ότι ουδέποτε κατετέθη σχετική πρόταση νόμου από το ΑΚΕΛ για συζήτηση στην Επιτροπή της οποίας προεδρεύει.

Μιλώντας μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας, ο Παύλος Μυλωνάς υποστήριξε ότι ουδέποτε κατετέθη για συζήτηση τέτοια πρόταση στην επιτροπή και δεν αρνήθηκε είπε ποτέ να συζητήσουν μια τέτοια πρόταση.

Η πρόταση στην οποία αναφέρεται το ΑΚΕΛ δεν κατετέθηκε ποτέ ως πρόταση νόμου και κατά τον ίδιο δόθηκε στα χέρια ενημερωτικά.

Κατά τον ίδιο η ιστορία με τα τετράμηνα μοιάζει με το φούρνο του Χότζια κι όπως είπε οι θύτες είναι όλοι και μέσα είναι και η Βουλή. Είπε ότι θα ξεκινήσει διάλογος με όλες τις δυνάμεις κι αν υπάρχει πλειοψηφία τότε θα γίνει προσπάθεια κατάργησης των εξετάσεων από τη νέα χρονιά.

Το ΑΚΕΛ δια του Χρήστου Χριστοφίδη επανέφερε την ανάγκη για κατάργηση των εξετάσεων.

Ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι το κόμμα του καλωσορίζει και χαιρετίζει τις όποιες πολιτικές δυνάμεις έχουν αντιληφθεί ότι ο θεσμός των τετραμήνων εισήλθε σε τραγικά αδιέξοδα και λάθη που έγιναν.

Δυστυχώς όπως είπε  σήμερα είναι αργά τουλάχιστον για την τρέχουσα χρονιά να αναληφθεί οποιαδήποτε πρωτοβουλία για αλλαγές σε πρακτικό επίπεδο.

Την ώρα που έπρεπε και ετέθη ενώπιον όλων η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ επικράτησαν όπως είπε, άλλες σκοπιμότητες και προσεγγίσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.