Χρ. Χριστοφίδης: «Όχι δεν είναι όλα τέλεια-Η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με σημαντικά προβλήματα και κενά»

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, το ΑΚΕΛ διά του Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του κόμματος, Χρίστου Χριστοφίδη, εύχεται σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας, στους φοιτητές και φοιτήτριες μας, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους γονείς μαθητών μας, σε όλους τους ακαδημαϊκούς και σε όλο το Διοικητικό και Υποστηρικτικό Προσωπικό στα σχολεία μας και στα Πανεπιστήμια μας, καλή και αποδοτική σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ στις δηλώσεις του για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς σημειώνει τα κενά και τα προβλήματα που παρατηρούνται με τον «προγραμματισμό» του Υπουργείου Παιδείας.

Ο κ. Χριστοφίδης σημειώνει μεταξύ άλλων για τον φτωχό συγγενή του εκπαιδευτικού μας συστήματος, που δεν είναι άλλος από την ειδική εκπαίδευση, την αναγκαία επέκταση της τεχνικής εκπαίδευσης η οποία δεν έχει γίνει, καθώς επίσης και για τις εξετάσεις τετραμήνων.


Το ΑΚΕΛ καλεί το ΥΠΠΑΝ να αφήσει καταμέρους την επικοινωνιακή διαχείριση και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και ζουν καθημερινά χιλιάδες μαθητές, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους.

Αυτούσιες οι δηλώσεις του Χρίστου Χριστοφίδη με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς:

Με την ευκαιρία της νέας σχολικής χρονιάς, ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες μας, στους φοιτητές και φοιτήτριες μας, σε όλους τους εκπαιδευτικούς, σε όλους τους γονείς μαθητών μας, σε όλους τους ακαδημαϊκούς και σε όλο το Διοικητικό και Υποστηρικτικό Προσωπικό στα σχολεία μας και στα Πανεπιστήμια μας, καλή και αποδοτική σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά.

Παρά την προσπάθεια του ΥΠΠΑΝ να μας πείσει ότι είναι όλα τέλεια και πανέτοιμα στα σχολεία μας η αλήθεια είναι ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με προβλήματα και κενά. Η Ειδική Εκπαίδευση για τα παιδιά μας με αναπηρία, παραμένει ο φτωχός συγγενής του εκπαιδευτικού μας συστήματος.


Η αναγκαία επέκταση της Τεχνικής Εκπαίδευσης δεν έχει γίνει. Τα κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης και τα άλλα απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας συνεχίζουν την παράνομη και απαράδεχτη εργοδότηση χιλιάδων εκπαιδευτικών με «αγορά υπηρεσιών». Ταυτόχρονα το Υπουργείο Παιδείας επεκτείνει την αγορά υπηρεσιών στη βασική εκπαίδευση δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα. Η πολιτική του ΥΠΠΑΝ να δημιουργεί τμήματα των 25 ατόμων, δημιουργεί προβλήματα στα αποτελέσματα για τα παιδιά μας, αλλά στερεί θέσεις εργασίας, με αποτέλεσμα δεκάδες αδιόριστους δασκάλους, σε αντίθεση με την παραπλανητική ενημέρωση του Υπουργού Παιδείας στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής.

Το γεγονός ότι το ΥΠΠΑΝ θέλει φέτος, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, να επιβάλει στην τρίτη λυκείου εξετάσεις στα τετράμηνα αλλά και παγκύπριες εισαγωγικές εξετάσεις θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στο πιο κρίσιμο σημείο για χιλιάδες τελειόφοιτους. Την ίδια στιγμή συνεχίζονται τόσους μήνες μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, οι ελλείψεις σε μονά θρανία και τα κενά στα πρωτόκολλα εντός των σχολείων. Παραμένει τέλος, το πρόβλημα με την ανυπαρξία κλιματισμού και εξαερισμού της τάξης.

Καλούμε, το ΥΠΠΑΝ να αφήσει καταμέρους την επικοινωνιακή διαχείριση και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν και ζουν καθημερινά χιλιάδες μαθητές, χιλιάδες εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.