Χρ. Χριστοφίδης: Σκοτεινά και τρωτά σημεία στην κυβερνητική πρόταση για ΦΠΑ 5% στην παράδοση ή ανέγερση κατοικίας

Υπάρχουν πολλά σκοτεινά και τρωτά σημεία, στην κυβερνητική πρόταση που προβλέπει μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5% στην παράδοση ή ανέγερση κατοικίας που θα καλύπτει τα πρώτα 140 τ.μ. της κατοικίας με μέγιστο εμβαδό τα 200 τ.μ., ανέφερε ο Χρίστος Χριστοφίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ το μέλος του Πολιτικού γραφείου του ΑΚΕΛ σημείωσε ότι είναι ένα μέτρο που θα ευνοήσει κάποιους και θα πλήξει πολύ περισσότερους ενώ τόνισε ότι γύρω από αυτά τα ζητήματα κρύβονται συμφέροντα εκατομμυρίων. Επίσης σημείωσε ότι η κυβέρνηση σπρώχνει τον κόσμο είτε στο ενοίκιο, είτε στα μικρά διαμερίσματα των μεγάλων developers. Ακόμα είπε ότι είναι προβληματική η προσέγγιση της κυβέρνησης ότι το μόνο κριτήριο είναι τα τετραγωνικά μέτρα, ενώ έκανε λόγο για ανυπαρξία μεταβατικών διατάξεων.

Ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε και στην κατατεθειμένη πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για διεύρυνση των κριτηρίων σχετικά με την πρώτη κατοικία, λέγοντας ότι με τη θέση του ΑΚΕΛ συμφώνησαν χθες όλοι οι κοινωνικοί φορείς όπως ΕΤΕΚ, Ελεγκτική Υπηρεσία, σύνδεσμος αρχιτεκτόνων και εργολάβοι και υποδεικνύουν ότι η τροποποίηση που φέρνει η κυβέρνηση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην οικονομία.

Επίσης είπε ότι είναι σύνηθες φαινόμενο η κυβέρνηση να βάζει μπροστά την ΕΕ όταν θέλει να κάνει αλλαγές.

Ανέφερε δε ότι η Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής θα αναμένει την ερχόμενη εβδομάδα τις απαντήσεις από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ σημείωσε ότι εκκρεμεί και η συζήτηση της πρότασης νόμου του ΑΚΕΛ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy