Χρ. Χριστοφίδης: Το ΥΠΠΑΝ για άλλη μία φορά δεν κατέθεσε το νομοσχέδιο με τις αλλαγές για Παγκύπριες

Την ερχόμενη Πέμπτη 7 Απριλίου το Υπουργείο Παιδείας δεσμεύτηκε να καταθέσει για συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, τις νομοθετικές ρυθμίσεις με τις οποίες  θα διεξαχθούν οι Παγκύπριες εξετάσεις ενώ η επιτροπή δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις ρυθμίσεις τάχιστα έτσι ώστε να λυθεί η εκκρεμότητα και να προχωρήσει ο προγραμματισμός μαθητών καθηγητών και γονέων απρόσκοπτα.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρήστος Χριστοφίδης έψεξε το ότι στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας για άλλη μια φορά το Υπουργείο παιδείας δεν ήταν σε θέση να καταθέσει το νομοσχέδιο με τις αλλαγές που απαιτούνται έτσι ώστε οι εξετάσεις να γίνουν δίχως προβλήματα και νομικούς σκοπέλους.

Ο κ. Χριστοφίδης επεσήμανε ότι το Υπουργείο κατέθεσε στην Βουλή ένα πολυσέλιδο έγγραφο 50 σελίδων το οποίο ρυθμίζει πολλά και διάφορα ζητήματα που αφορούν τις εξετάσεις τα οποία λόγω πίεσης χρόνου δεν μπορούν να συζητηθούν κι ούτε μπορεί να υπάρξει εμβάθυνση.

Ως εκ τούτου είπε υπήρξε αντιπρόταση να γίνουν αλλαγές στην υφιστάμενη νομοθεσία για να προχωρήσει η ρύθμιση του ζητήματος των εξετάσεων ωστόσο τόνισε, αυτές οι αλλαγές δεν έχουν ακόμα επίσημα κατατεθεί.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης επεσήμανε ότι οι Παγκύπριες εξετάσεις θα πρέπει να γίνουν και να συνάδουν με τα νέα χρονοδιαγράμματα βάσει της νέας πρακτικής των εξετάσεων τετραμήνων και η Βουλή τόνισε αναμένει από το Υπουργείο το σχετικό νομοσχέδιο επειγόντως. Απαιτείται είπε, ο καθορισμός της ημερομηνίας έναρξης και λήξης των εξετάσεων.

Την ίδια ώρα ανάμεσα στα μέλη της επιτροπής υπάρχει έντονη δυσφορία  ως προς τη στάση του Υπουργείου απέναντι στους ανεξεταστέους, αφού η πρόταση του τους αποκλείει από το να παρακαθίσουν σε εξετάσεις για σκοπούς πρόσβασης σε Πανεπιστήμια Ελλάδας – Κύπρου.

Μια τέτοια ρύθμιση δεν πρόκειται να περάσει ιδιαίτερα φέτος λόγω της αποτυχίας πολλών μαθητών στις εξετάσεις τετραμήνων τόνισε ο Χρήστος Χριστοφίδης ενώ η ΔΗΠΑ δια του Αλέκου Τρυφωνίδη επιμένει να δοθεί στους ανεξεταστέους η δυνατότητα να παρακαθίσουν στις εξετάσεις.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.