Χρ. Ερωτοκρίτου για αναφορές ΥΠΟΙΚ: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει μετά από τέτοια «επιτεύγματα»

Μετά από δέκα χρόνια διακυβέρνησης, ένα κούρεμα καταθέσεων και την κατάρρευση του Συνεργατισμού η κυβέρνηση δεν μπορεί να πανηγυρίζει ότι παραδίδει υγιή δημόσια οικονομικά, τόνισε μιλώντας στον Άστρα η αναπληρώτρια πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.  

Όλα όσα επιτεύχθηκαν, σημείωσε, ήταν αποτέλεσμα αντιλαϊκής προσέγγισης και στο τέλος της ημέρας αυτός που έχουν καταφέρει με τη δική του θυσία να πετύχει την παραμονή μέσα σε κάποιους δημοσιονομικούς κανόνες είναι ο ίδιος ο Κυπριακό λαός.

Πράγματι, εξήγησε, ο προϋπολογισμός αυτής της κυβέρνησης ήταν ισοσκελισμένος και παρέμεινε μέσα στους ευρωπαϊκούς κανόνες που πρέπει να ακολουθούνται, ωστόσο είπε, η μακροοικονομική δυνατότητα ενός κράτους καθορίζεται από το δημόσιο χρέος. Μπορεί, πρόσθεσε, να είχαμε μείωση του δημόσιου χρέους, αλλά αυτό έγινε με θυσίες των πολιτών, πολλοί από τους οποίους έμειναν εκτός κρατικής στήριξης.

Η κυρία Ερωτοκρίτου επισήμανε ταυτόχρονα ότι τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα μετά από την πολύ κακή διαχείριση του Συνεργατισμού υπήρξε μια ραγδαία αύξηση του δημόσιου χρέους πριν αυτό αρχίσει να παίρνει μια πτωτική πορεία.

Υπάρχουν, τόνισε, πολλές προκλήσεις απέναντι μας όπως ο πληθωρισμός, προσθέτοντας ότι είναι κρίμα που αυτός ο τόπος είναι από τις τελευταίες χώρες στην ΕΕ σε βαθμό και εύρος στήριξης των νοικοκυριών να αντιμετωπίσουν την ακρίβεια.

Σε αυτόν τον προϋπολογισμό, πρόσθεσε, αναμένουμε να δούμε σημαντική στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών στρωμάτων ειδικά στα θέματα της ενέργειας.

Εξέφρασε την ελπίδα να παίρνουμε μαθήματα και από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες έχουν στραμμένη την προσοχή μπορούν να βοηθήσουν τον κόσμο καλύτερα και πάντοτε με δημοσιονομική υπευθυνότητα να αντιμετωπίσει το αυξανόμενο κύμα ακρίβειας που πλήττει όλους τους λαούς.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.