«Χρειαζόμαστε μια νεολαία που να βλέπει την Κύπρο ενιαία»

Ν. Κιζίλγιουρεκ: Ευκαιρία ενεργής συμμετοχής της νεολαίας το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας 2022


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei 

Το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας το 2022 μπορεί να αποτελέσει ευκαιρία ενεργής συμμετοχής των νέων, τόσο στη διαμόρφωση των πολιτικών που τους αφορούν, όσο και στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για αυτές τις πολιτικές, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – GUE/NGL Νιαζί Κιζίλγιουρεκ. «Χρειαζόμαστε μια ενεργή και με δικαιώματα νεολαία. Χρειαζόμαστε μια συμμετοχική νεολαία με όραμα και ειδικά στην περίπτωση της Κύπρου, μια νεολαία που θα βλέπει την Κύπρο ενιαία, κοινό χώρο Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων και θα αγωνίζεται για ένα καλύτερο αύριο», σημείωσε ο κ. Κιζίλγιουρεκ.

Ο κ. Κιζίλγιουρεκ απαντούσε σε ερώτηση του ΚΥΠΕ για το πιο σημαντικό επίκαιρο θέμα με το οποίο ασχολείται ως μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού και Παιδείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε στο στάδιο των διαπραγματεύσεων για την κατάληξη του νομοθετικού κειμένου σε σχέση με το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας», ανέφερε ο κ. Κιζίλγιουρεκ. Γνωρίζετε, είπε, «την εξαγγελία της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ότι το 2022 θα είναι Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας».

Παρά το θετικό της συγκεκριμένης εξαγγελίας, πρόσθεσε, «τα χρονικά περιθώρια που είχαν τεθεί ήταν και είναι πολύ στενά, για να έχουμε την επιθυμητή κατάληξη και να γίνει η δέουσα συζήτηση και διαπραγμάτευση ανάμεσα στο Συμβούλιο, το Ευρωκοινοβούλιο και την Επιτροπή».

Εξέφρασε την ελπίδα αρχές Δεκεμβρίου να έχουμε καταλήξει ώστε το έτος να ξεκινήσει κανονικά από την 1η Ιανουαρίου 2022.

«Στόχος μας είναι αυτό το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας να προσφέρει πραγματικά στους νέους, όχι μόνο μέσα από διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ και ενημερωτικές δράσεις -που σημειώνω είναι και αυτά πολύ σημαντικά- αλλά και μέσα από την ανάπτυξη πολιτικών που θα έχουν στόχο τους νέους», σημείωσε ο κ. Κιζίλγιουρεκ.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.