Χρέος της αντιπολίτευσης η αλλαγή που να δίνει ελπίδα στους πολίτες

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη εβδομάδα διαβουλεύσεων και επαφών μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές. Μπορεί οι προεδρικές εκλογές να είναι τον Φεβρουάριο του 2023, αλλά οι διεργασίες και οι συζητήσεις που ξεκίνησαν μεταξύ των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα πρέπει σύντομα να ολοκληρωθούν. Ο στόχος είναι το σκηνικό να ξεκαθαρίσει πριν τις γιορτές του Πάσχα και να γνωστοποιηθούν προς τους πολίτες τα αποτελέσματα. Να διαφανεί κατά πόσο τα κόμματα ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και Οικολόγοι, που έχουν εμπλακεί σε συζητήσεις και επαφές, θα μπορέσουν να βρουν έδαφος για κοινή προγραμματική συμφωνία και κοινό προοδευτικό υποψήφιο που να εργαστεί για την προοδευτική αλλαγή που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος και λαός.

Η επιδίωξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, όπως αυτή δηλώνεται ακόμη και σήμερα μέσα από τις τοποθετήσεις των αρχηγών των κομμάτων (διαβάστε στη σελίδα 6,7) είναι η ανάγκη αλλαγής διακυβέρνησης. Αλλαγή η οποία να έχει προοδευτικό περιεχόμενο και να επιτευχθεί κατά τρόπο ρεαλιστικό και αξιόπιστο. Κανένα κόμμα από μόνο του δεν μπορεί να επιφέρει την αλλαγή. Να συνειδητοποιήσουν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι η πολιτική αλλαγή δεν είναι υπόθεση ενός κόμματος. Δεν είναι θέμα να υπάρξει απλώς μια νέα διακυβέρνηση, αλλά να υπάρχει ένα προοδευτικό πρόγραμμα και ένα σχέδιο εξόδου της πατρίδας μας από τα δεινά στα οποία μας οδήγησε η 10χρονη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ. Διακυβέρνηση που να εργαστεί για τη λύση του Κυπριακού και θα έχει ολοκληρωμένες και προοδευτικές πολιτικές για όλα τα θέματα που απασχολούν το λαό μας -για την οικονομία, την παιδεία, την υγεία, το περιβάλλον κ.λπ. Να διαθέτει προοδευτικό σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση που θα δώσει ελπίδα στους πολίτες.

Παρά τις διαφορετικές προσεγγίσεις ως διαφορετικά κόμματα, το ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και οι Οικολόγοι, όπως και η ΕΔΕΚ, καθώς και άλλες μη κυβερνητικές οργανώσεις και κινήματα, έχουν πολλά κοινά. Θεωρούνται οι φυσιολογικοί πολιτικοί σύμμαχοι στην προσπάθεια για συνένωση δυνάμεων της αντιπολίτευσης για τερματισμό της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ. Είναι ιστορική τους υποχρέωση να βρουν κοινό έδαφος και να συνεργαστούν, μακριά από μικροκομματικές και ιδιοτελείς ατζέντες, για επίτευξη προγραμματικών συγκλίσεων και εξεύρεση κοινού υποψηφίου, διασφαλίζοντας τις προοπτικές για προοδευτική αλλαγή διακυβέρνησης. Είναι ανάγκη ο τόπος να γυρίσει σελίδα…

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.