Χρεώσεις τραπεζών: Οικονομολόγοι συστήνουν τρόπους διαχείρισης των νέων χρεώσεων

Τρόπους διαχείρισης των νέων χρεώσεων που ανακοίνωσαν οι εμπορικές τράπεζες συστήνει προς τους καταναλωτές ο Οικονομολόγος και πρώην Διευθυντής του Συνεργατισμού Μάριος Κληρίδης. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ τόνισε ότι μια από τις επιλογές που υπάρχουν είναι η συνεργασία με άλλη τράπεζα όπως και το άνοιγμα λογαριασμού πληρωμών.

Κάθε πολίτης τον δικαιούται με 36 ευρώ μάξιμουμ χρέωση το χρόνο και κάποιοι εάν είναι λήπτες δημοσίου βοηθήματος τον δικαιούνται και χωρίς χρεώσεις. Πρόκειται για απλή πρακτική η οποία προσφέρει δυνατότητα ηλεκτρονικών πληρωμών και ανάληψης από ΑΤΜ σε όλη την Ευρώπη χωρίς επιπλέον χρεώσεις.


Παράλληλα ο κ. Κληρίδης τόνισε ότι οι καταναλωτές πρέπει να προχωρήσουν και σε ένα συγύρισμα του φαινομένου του παρατραβήγματος. Την ίδια ώρα επεσήμανε ότι θα πρέπει να καταργηθούν τα βιβλιάρια των επιταγών ενώ προέτρεψε το κοινό να μεταφέρει τις δραστηριότητες του στο διαδίκτυο περιορίζοντας τις αναλήψεις στο ταμείο.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Οικονομολόγος Κώστας Κιαμίδης επεσήμανε ότι πρόκειται για μια κίνηση των τραπεζών με στόχο να κλείσουν τις μεγάλες τρύπες τους. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά τα νέα είναι άσχημα αφού οι χρεώσεις που επικαλούνται οι τράπεζες είναι κραυγή αγωνίας και απελπισίας κι όχι επειδή παν καλά αλλά επειδή προσπαθούν να επιζήσουν.

Ο κ. Κιαμίδης προειδοποίησε ότι λόγω του ότι το τραπεζικό σύστημα το ίδιο έχει προβλήματα, μπορεί ανά πάσα στιγμή να ανακοινωθούν νέες αυξημένες χρεώσεις κι από άλλες τράπεζες θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών οι οποίες έχουν το ίδιο πρόβλημα με τις κυπριακές σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.