Χρειάζεται αυστηρότερος έλεγχος για την εξασφάλιση «βίζας»

Οι περισσότερες υποθέσεις που βρίσκονται ενώπιον του «κακουργιοδικείου» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο αφορούν υποθέσεις ναρκωτικών, σύμφωνα με τον «πρόεδρο» του «κακουργιοδικείου» κατεχόμενης Αμμοχώστου Φαντίλ Ακσούν, κατά τη δημοσιογραφική διάσκεψη χθες με την ευκαιρία της λήξης της «δικαστικής» περιόδου 2017-2018.

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, ο Ακσούν αναφέρθηκε στο γεγονός ότι κατά τη διαδικασία παραχώρησης βίζας δεν γίνονται οι σωστοί έλεγχοι στο μητρώο των «υποψηφίων» με αποτέλεσμα να δίνονται βίζες σε εγκληματίες και άλλους άρα να αυξάνονται και τα εγκλήματα και οι παρανομίες στα κατεχόμενα.

Είπε ακόμα ότι σε πολλούς δίνεται «φοιτητική βίζα» χωρίς να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι με αποτέλεσμα να αυξάνεται και το ποσοστό της παράνομης εργασίας στο ψευδοκράτος.

Αναφέρθηκε σε ένα παράδειγμα, όπου παραχωρήθηκε «βίζα» σε άτομο που η Τουρκία το έχει καταχωρήσει στην λίστα με τους καταζητούμενους για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση λέγοντας ότι μετά την «είσοδο» του στα κατεχόμενα συνελήφθη για σωρεία ληστειών και άλλων αδικημάτων.

«Οι αρμόδιοι» για την παραχώρηση της «βίζας» πρέπει να αξιολογούν τον κάθε «υποψήφιο» σύμφωνα με τα στοιχεία που τους δίνονται αλλά να γίνεται και έλεγχος για το παρελθόν του στην χώρα του.

Κατά το δικαστικό έτος 2017-2018 ενώπιον του «κακουργιοδικείου» παρουσιάστηκαν 179 υποθέσεις ενώ 80 από αυτές αφορούν υποθέσεις ναρκωτικών, είπε ο Ακσούν εκφράζοντας την ανησυχία του για την αύξηση των υποθέσεων αυτών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy