Χρειάζεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία

Παρά την απόφαση της ΟΕΛΜΕΚ για στήριξη της πρότασης του υπουργείου Παιδείας για νέο σύστημα διορισμού στην εκπαίδευση, φαίνεται ότι η πρόταση δεν συγκεντρώνει την απαιτούμενη κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να περάσει το νομοθετικό πλαίσιο.

Η πλειοψηφία των κομμάτων συναινεί μεν στον εκσυγχρονισμό του συστήματος αλλά απαιτεί τη διασφάλιση των μη μόνιμων εκπαιδευτικών που προσφέρουν σήμερα στα σχολεία.

“Υποστηρίζουμε τον εκσυγχρονισμό του συστήματος διορισμού υπό μία βασική προϋπόθεση: ότι εκπαιδευτικοί, κατά βάση οι πιο νεαροί, οι οποίοι υπηρετούν την εκπαίδευση εδώ και χρόνια, στους οποίους το κράτος έχει επενδύσει εκατομμύρια όλα αυτά τα χρόνια, δεν θα βρεθούν από τη μια στιγμή στην άλλη άνεργοι στο δρόμο” ξεκαθάρισε χθες για ακόμα μια φορά ο Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας της Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Η θέση αυτή αφορά περισσότερο στην ποιότητα του εκπαιδευτικού μας συστήματος, αφού δεν είναι δυνατό, αυτή η συσσωρευμένη εμπειρία, οι δεξιότητες και οι γνώσεις που έχουν αποκτηθεί, ο δυναμισμός των νεαρότερων εκπαιδευτικών μας, να χαθούν από την εκπαίδευση, από τη μια στιγμή στην άλλη, πρόσθεσε.

Το ΔΗΚΟ με ανακοίνωση του διαμηνύει ότι το οριακό αποτέλεσμα της ΟΕΛΜΕΚ αναφορικά με τον κατάλογο διοριστέων, επιβάλλει περισσότερο διάλογο ενώ την ανησυχία τους για την προοπτική της θυματοποίησης μεγάλου αριθμού εκπαιδευτικών εξέφρασαν με ανακοίνωση τους οι Οικολόγοι και θεωρούν ότι αυτό πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη στους σχεδιασμούς του Υπουργείου.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.