Χρειάζονται απλώς απεξάρτηση οι διαιτητές…

Του Γιώργου Χατζηαντώνη

Η ηγεσία της ΚΟΠ συναντήθηκε χθες με τους διαιτητές με αντικείμενο συζήτησης τα σοβαρότατα λάθη που γίνονται στην τρέχουσα περίοδο, με αποκορύφωμα την προηγούμενη αγωνιστική. Δεν ξέρω τι είπε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης στους «άρχοντες των αγώνων» ούτε τι δικαιολογίες βρήκαν εκείνοι για τα φάλτσα σφυρίγματα. Και για να είμαι ειλικρινής ποσώς με ενδιαφέρει, καθότι τα λόγια δεν έχουν καμία σημασία. Ούτε οι παρατηρήσεις, οι προειδοποιήσεις, οι συστάσεις και δεν ξέρω τι άλλο. Εκείνο που μετρά, αγαπητοί κύριοι της ΚΟΠ και φίλτατοι διαιτητές είναι οι πράξεις, οι οποίες προς το παρόν σας αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους.

Σε τελική ανάλυση θεωρώ άστοχη ενέργεια τη σύγκλιση μιας συνάντησης για κάτι αυτονόητο. Κανονικά, δηλαδή, οι μεν διαιτητές οφείλουν να κάνουν σωστά και ακριβοδίκαια τη δουλειά τους η δε Ομοσπονδία, ως εργοδότης τους (καθότι φέτος καλύπτει τα έξοδα διαιτησίας) οφείλει να καθαρίζει το «μαγαζί» της από τους κακούς υπαλλήλους. Κυρίως εκείνους που δεν κάνουν «ανθρώπινα λάθη» κάθε τόσο, αλλά όλους όσοι το έχουν αναγάγει σε… χόμπι. Διότι οι κάκιστες διαιτησίες τους είναι απείρως περισσότερες από τις καλές, όμως φιγουράρουν στους ελίτ, γίνονται διεθνείς και από πάνω τιμώνται από την ΚΟΠ για τις υπηρεσίες τους στο ποδόσφαιρο (εδώ γελάμε) και τα λοιπά και τα λοιπά…

Οσο για τα μέτρα που υποτίθεται θα ληφθούν για να διορθωθεί η κατάσταση τι να πω; Μύθος. Το κυριότερο μέτρο είναι να αποβάλει ο κάθε διαιτητής από μέσα του τις όποιες εξαρτήσεις και να αντιληφθεί πως γίνεται περίγελο εξυπηρετώντας σκοπιμότητες επειδή κρατά μια σφυρίχτρα. Δεν είναι μαγκιά αυτό που κάνετε, κύριοι, αλλά ξεφτίλα γι’ αυτό και σας κράζουν σχεδόν όλοι.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.