Χρηματοδότηση €13,5 εκατ. για στήριξη κυπριακών οινοποιείων

Χρηματοδότησης €13,5 εκατ. θα επωφεληθούν 40 οινοποιεία, στο πλαίσιο του πρώτου εθνικού σχεδίου δράσης για προώθηση του κυπριακού κρασιού, το οποίο παρουσίασε πρόσφατα το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Στο θέμα αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο Προεδρικό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος, λέγοντας ότι το Υπουργείο παρουσίασε το πρώτο εθνικό σχέδιο δράσης για προώθηση του κυπριακού κρασιού και του νέου σχεδίου χορηγιών για την ενθάρρυνση των επενδύσεων στις οινοποιητικές επιχειρήσεις.

«Το ποσό το οποίο θα διατεθεί ανέρχεται σε €13,5 εκατ. χρηματοδοτήσεις προς όφελος περίπου 40 οινοποιητικών επιχειρήσεων, εκ των οποίων οι 11 αφορούν νέα οινοποιεία», είπε.

Πρόσθεσε επίσης ότι το Υπουργείο Ενέργειας και η επιτροπή διαχείρισης του ταμείου ΑΠΕ και εξοικονόμησης της ενέργειας προχώρησαν στην προκήρυξη δύο νέων σχεδίων χορηγιών για ενεργειακή αναβάθμιση των οικιών.

Σπίτι του Εθελοντή στη Λευκωσία

Εξάλλου, ο κ. Κούσιος αναφέρθηκε και στη δημιουργία Σπιτιού Εθελοντή στη Λευκωσία από το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και ΜΚΟ.

Το Σπίτι Εθελοντή, εξήγησε, «έχει δημιουργηθεί για να παραχωρηθεί χώρος να στεγαστούν οι οργανώσεις αυτές και να έχουν βασικό γραφειακό εξοπλισμό, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, τηλέφωνα κτλ.»

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.