Χρηματοοικονομικός Επίτροπος: Οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων κάνουν υπερκέρδη

Οι εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων λειτουργούν εντελώς διαφορετικά από τις τράπεζες, είναι πολύ ειδικού σκοπού και στοχεύουν στη μεγιστοποίηση του κέρδους τους με βάση την εξαγορά ενός δανείου στη λογιστική του αξία κάνοντας υπερκέρδη, επισήμανε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου.

Τόνισε ότι η αύξηση των δανειστικών επιτοκίων εντείνει αυτή τη διαδικασία.

Πρόσθεσε ότι τώρα με τη λήξη της αναστολής των εκποιήσεων θα αρχίσουμε να βλέπουμε εκποιήσεις μετά από 45 μέρες εκτός και αν κάποιες είχαν καθοριστεί πριν από την 1η Φεβρουαρίου και ήταν με βάση το νόμο.

Ο κος Ιωάννου εξήγησε ότι για να φτάσουμε σε μια εκποίηση ακολουθείται με βάση το νόμο μια συγκεκριμένη διαδικασία, πρέπει να συντελεστούν σε αλληλουχία ορισμένα γεγονότα και κύρια η αποστολή επιστολής με την οποία να καθορίζεται η φυσική διαδικασία του πλειστηριασμού σε διάστημα 45 ημερών.

Ερωτηθείς για το πως το κράτος έχει τα εργαλεία για να προστατεύσει τους πολίτες για εκποιήσεις σε δάνεια με υπερχρεώσεις, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομικών διαθέτει αρκετά εργαλεία και τρόπους ώστε να προχωρήσει στη λήψη δραστικών μέτρων εάν διαπιστώσει παράνομες εκποιήσεις.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy