Χρισδτοφίδης: Απίστευτη προχειρότητα με τα «test to stay»

 

Απίστευτη είναι η προχειρότητα με τα «test to stay» αναφέρει σε δήλωση του ο επικεφαλής του τομέα Παιδείας και Βουλευτής ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, για να προσθέσει πως με αυταρχισμό και γινάτι το υπουργείο επιβάλει το παιδαγωγικό έγκλημα των εξετάσεων τετραμήνων.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Η προχειρότητα, η έλλειψη προγραμματισμού και ο ετσιθελισμός του Υπουργού Παιδείας, καθιστούν απαράδεχτη την ήδη δύσκολη κατάσταση στα σχολεία μας. Ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία των σχολείων, αλλάζουν τα πρωτόκολλα και αποφασίζουν ξαφνικά να εισάξουν το θεσμό του «test to stay» μόνο για τα σχολεία! Δηλαδή οι μαθητές μας που είναι στενές επαφές θα πηγαίνουν σχολείο μέχρι το μεσημέρι με κίνδυνο να διασπείρουν τον ιό και μετά το μεσημέρι θα μπαίνουν καραντίνα. Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι η εκδήλωση του ιού στα τεστ μπορεί να πάρει αριθμό ημερών. Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της διαχείρισης του  ΥΠΠΑΝ που ταλαιπωρεί χιλιάδες εκπαιδευτικούς, μαθητές και τους γονείς τους».

Ο κ. Χριστοφίδης τονίζει πως μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο ΥΠΠΑΝ επιμένει με απίστευτο γινάτι να βάλει χιλιάδες μαθητές στη δοκιμασία των εξετάσεων τετραμήνων, ενώ οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους, όλα τα κόμματα πλην του ΔΗΣΥ, του έλεγαν να τις αναβάλουν. Ενώ καθηγητές απουσιάζουν και δεν μπορούν να λύσουν απορίες των μαθητών, ενώ μαθητές απουσιάζουν μαζικά και μένουν στο σπίτι χωρίς εκπαίδευση, ενώ δεν γίνονται αναπληρώσεις και το κάθε τμήμα έχει καθημερινά «κενές». Το γινάτι και τον αυταρχισμό του Υπουργού τον πληρώνουν χιλιάδες μαθητές και οι γονείς του, οι οποίοι είναι θύματα ενός παιδαγωγικού εγκλήματος.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.