Με χρησμό Πυθίας μοιάζει η απάντηση του ΚΟΑ στο αίτημα της Ομόνοιας για χρήση του Μακάρειου Σταδίου. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού σε χθεσινή του συνεδρία αποφάσισε ομόφωνα όπως ικανοποιήσει το αίτημα της Ομόνοιας για παραχώρηση και χρήση του γηπέδου, υπό την προϋπόθεση ότι θα ικανοποιήσει τις επισημάνσεις που έθεσε ή θα θέσει η Αστυνομία για διεξαγωγή αγώνων της ομάδας στο Μακάρειο Στάδιο.

Οι επισημάνσεις για τις οποίες γίνεται λόγος περιέχονται σε επιστολή της Αστυνομίας προς τον ΚΟΑ που στάλθηκε στις 30 Μαΐου. Ωστόσο, στην ανακοίνωση του Οργανισμού δεν γίνεται οποιαδήποτε αναφορά για τις εν λόγω επισημάνσεις, εξ ου και η παραπομπή σε χρησμό Πυθίας, που ήταν πάντα διφορούμενος.

Έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι για να ικανοποιηθούν οι επισημάνσεις της Αστυνομίας θα πρέπει να γίνουν πολλά έργα, τα οποία αφορούν στην αστυνόμευση και την ασφάλεια των φιλάθλων. Το παράδοξο είναι ότι οι επισημάνσεις γίνονται για ένα γήπεδο στο οποίο διεξάγονται αγώνες. Από τη στιγμή, μάλιστα, που τέθηκε σε εφαρμογή η νομοθεσία «περί πρόληψης και καταστολής της βίας στα γήπεδα» και η κάρτα φιλάθλου ΕΠΡΕΠΕ να έχει τις σχετικές υποδομές!

Αντί αυτού η ανώτατη αθλητική αρχή του τόπου αποφάσισε να κάνει «πάσα» τα έργα που σχετίζονται με θέματα ασφάλειας σε μια ομάδα. Με αυτά τα δεδομένα δεν είναι σίγουρη η μετακόμιση της Ομόνοιας στο Μακάρειο και αναμένεται με ενδιαφέρον η επίσημη τοποθέτηση της διοίκησης για τις τελευταίες εξελίξεις. Έμεινε η ανακοίνωση Στο μεταξύ, όλα δείχνουν ότι το θέμα προπονητή μπήκε στην τελική ευθεία. Έγκυροι κύκλοι αναφέρουν ότι ο Νεόφυτος Λάρκου συμφώνησε με τον προπονητή που αποτελούσε την πρώτη επιλογή και έμεινε η υπογραφή συμβολαίου για να ανακοινωθεί επίσημα η πρόσληψή του. Ως εκ τούτου αναμένεται ότι τις επόμενες μέρες θα ενταθούν οι διεργασίες για στελέχωση της ομάδας.

Ένα από τα θέματα που θα τεθούν επί τάπητος αφορά στον Κορέια, καθώς η Νέα Σαλαμίνα ζήτησε από το «τριφύλλι» οικονομική πρόταση για τον Βραζιλιάνο αμυντικό.

Γιώργος Χατζηαντώνης