Χριστίνα Γιαννάκη, Χρήστος Λοϊζίδης, Χρήστος Κυπρή και 17 νοσηλευτές εμβολιάστηκαν στο ΓΝ Αμμοχώστου

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Χριστίνα Γιαννάκη, ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρήστος Λοϊζίδης, ο γιατρός Χρήστος Κυπρή και άλλα 17 νοσηλευτές στο Γενικό Νοσοκομείο Αναφοράς εμβολιάστηκαν σήμερα κατά του Covid-19.

Σε δηλώσεις ύστερα από τον εμβολιασμό της η κα. Γιαννάκη είπε πως «έχει περάσει σχεδόν ένας χρόνος από τότε που οργανώσαμε το Νοσοκομείο Αναφοράς, εδώ στην Αμμόχωστο» και ευχαρίστησε «από καρδιάς όλους τους γιατρούς του Νοσοκομείου Αναφοράς, τους επιστρατευόμενους γιατρούς από τον ιδιωτικό τομέα, τους νοσηλευτές, το ωρομίσθιο προσωπικό, τους κλητήρες, τις καθαρίστριες, όλοι μαζί δίνουν καθημερινά ένα αγώνα επί 24ωρου βάσεως».


Θέλω πραγματικά, συνέχισε «να ευχαριστήσω όλο αυτό τον κόσμο που εργάζεται σήμερα για τον τόπο μας και γι’αυτή τη μεγάλη πανδημία» και προέτρεψε «όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί για το καλό της δημόσιας υγείας».

Σε ερώτηση πως αισθάνεται μισή περίπου ώρα μετά τον εμβολιασμό της, η Χριστίνα Γιαννάκη απάντησε πως «ήταν λίγο ξαφνικό αφού η Επιστημονική Διευθύντρια του ΓΝ Αμμοχώστου και ο Ιατρικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ επέμεναν να δώσω το καλό παράδειγμα και να εμβολιαστώ. Εγώ αισθάνομαι καλά» είπε χαρακτηριστικά και προέτρεψε «όλο τον κόσμο να αισθάνεται ασφαλής γι’ αυτό το εμβόλιο, το οποίο είναι καλό. Όλοι να εμβολιαστούν για το καλό της δημόσιας υγείας».

Ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥπΥ Χρήστος Λοϊζίδης εξέφρασε ικανοποίηση «που ξεκινήσαμε τους εμβολιασμούς σήμερα στη Κύπρο σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Θέλω να παροτρύνω όλους όσους έχουν ενδοιασμούς να μην έχουν κανένα, πρέπει όλοι να προχωρήσουν όταν έρθει η σειρά τους να βάλουν το εμβόλιο για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε την πανδημία και επιτέλους να δούμε το φως στην άκρη του τούνελ».


Πρόσθεσε ακόμα ότι ο ίδιος μετά τον εμβολιασμό του νιώθει «πολύ καλά και θέλω να παροτρύνω όλους να προχωρήσουν με το εμβόλιο».

Η Επιστημονική Διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου Αμαλία Χατζηγιάννη εξέφρασε ιδιαίτερη συγκίνηση γιατί όπως εξήγησε «μετά από τις τόσες θυσίες όλων μας ανατέλλει η ελπίδα ότι με την έναρξη των εμβολιασμών θα σημάνει την αρχή του τέλους της πανδημίας».

Εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες στο προσωπικό του Γενικού Νοσοκομείου Αμμοχώστου για τις πολλαπλές θυσίες που έχει κάνει όλο αυτό το χρονικό διάστημα» και σημείωσε πως «από την αρχή της πανδημίας θερμός συμπαραστάτης στο έργο μας ήταν η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας Δρ. Χριστίνα Γιαννάκη η οποία ήταν στο πλευρό μας όλο το 24ωρο».


Πρόσθεσε ότι «τιμής ένεκεν καλέσαμε την κα. Γιαννάκη να εμβολιαστεί και να σημάνει την έναρξη των εμβολιασμών, δίνοντας το καλό παράδειγμα προς το προσωπικό του Νοσοκομείου και τους πολίτες, αλλά και για να εξαλειφθεί ο οποιοσδήποτε ενδοιασμός ή προκατάληψη υπάρχει για το εμβόλιο. Εύχομαι με το νέο έτος η πανδημία να είναι παρελθόν» είπε και σημείωσε πως «σήμερα εμβολιάστηκαν 20 άτομα ενώ προσεχώς θα εμβολιαστούν όλοι οι γιατροί» βάση του προγράμματος που υπάρχει για τις επόμενες μέρες.

Από την πλευρά του ο Χρήστος Κυπρή, Συντονιστής, υπεύθυνος γιατρός της μονάδας Covid-19 στο Νοσοκομείο Αναφοράς είπε ότι «νιώθω πάρα πολύ χαρούμενος που έβαλα το εμβόλιο σήμερα, ένα εμβόλιο που περιμέναμε εδώ και καιρό, ήρθε πάρα πολύ γρήγορα» και εξέφρασε περηφάνια «για την πρόοδο της ιατρικής και της επιστήμης που έφερε ένα εμβόλιο τόσο γρήγορα κοντά μας.

Ελπίζω, συνέχισε πως «με τον εμβολιασμό μας θα δώσουμε το σωστό μήνυμα για να ξεκινήσει ο κόσμος να εμβολιάζεται, να του φύγουν οι αμφιβολίες που δημιουργούνται με κάποια άτομα, τα οποία δυστυχώς με ορισμένα fake news παρουσιάζουν και τρομοκρατούν τον υπόλοιπο κόσμο. Αντιλαμβάνομαι το λόγο που ο κόσμος έχει τις αμφιβολίες του, είναι κάτι καινούργιο, είναι κάτι νέο, γι’αυτό είμαστε εμείς εδώ, εμβολιαστήκαμε πρώτοι για να δώσουμε το σωστό μήνυμα».


Εξάλλου ο νοσηλευτής Μάριος Πολυδώρου είπε ότι νιώθει πολύ καλά με τον εμβολιασμό του και ευχήθηκε αυτό «να είναι μια αρχή και για μένα και για πολλούς άλλους να τελειώσει ο κορωνοϊος και προκάλεσε» τόσα δεινά.

Χαρακτήρισε πολύ δύσκολο το διάστημα που πέρασαν όλοι στο Νοσοκομείο Αναφοράς, ειδικά στην πρώτη φάση της πανδημίας, με το άγνωστο που είχαν να αντιμετωπίσουν και τις οδηγίες να αλλάζουν κάθε λεπτό, προσθέτοντας πως «σήμερα με το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού είμαστε μεν πιο προετοιμασμένοι, αλλά τα πράγματα είναι ακόμα δύσκολα». «Εύχομαι με το εμβόλιο να ξεφύγουμε εντελώς από αυτή την κατάσταση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.