Με Χριστοδουλίδη συνεχίζει η ΣΕΚ

Αξιολογώντας το σύνολο των δεδομένων, η ΣΕΚ στηρίζει την υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη, ανέφερε ο Ανδρέας Μάτσας, λέγοντας πως παρουσιάζει στοιχεία που θα μπορούσαν να συνυπάρξουν πιο εύκολα με τις θέσεις της συντεχνίας. Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του ΑΣΤΡΑ ο ΓΓ της ΣΕΚ δήλωσε πως έχουν συζητήσει με τον κ. Χριστοδουλίδη ανοικτά ζητήματα όπως ΑΤΑ και συνταξιοδοτικό, συμπεριλαμβανομένου του πέναλτι του 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος.

Για το πέναλτι του 12% είπε πως υπάρχει ταύτιση θέσεων δηλαδή ότι δεν μπορεί να υπάρξει κατάργηση.

Για το θέμα της ΑΤΑ, ανέφερε πως χθες μπροστά στις κάμερες ο κ. Χριστοδουλίδης είχε αναφέρει πως η ΑΤΑ θα επανέλθει πλήρως, παρόλο που η πρότασή του προνοεί κλιμακωτή παραχώρηση με ποσοστό 60-70%. Ο κ. Μάτσας σημείωσε πως η ΣΕΚ ζητά την σταδιακή αποκατάσταση της ΑΤΑ στο 100%. Επίσης είπε πως η ΣΕΚ δε θα πολιτικοποιηθεί και να κομματικοποιηθεί. Προσθέτοντας πως αν υπάρξει παρέκκλιση σε αυτά που έλαβαν διαβεβαιώσεις, θα αντιδράσουν.

Υπενθυμίζεται πως η ΣΕΚ υποστήριξε τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον α΄ γύρο εκλογών.

Από την πλευρά της η ΓΓ της ΠΕΟ Σωτηρούλα Χαραλάμπους επισήμανε ότι η ΠΕΟ στηρίζει την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη, λέγοντας πως είναι ο υποψήφιος που έδωσε από την αρχή ξεκάθαρες απαντήσεις σε όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους.

Όπως είπε, ο κ. Μαυρογιάννης μίλησε για την ανάγκη πλήρους απόδοσης της ΑΤΑ και για την κατάργηση του πέναλτι 12% για όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος. Επίσης είπε πως είναι ο μόνος υποψήφιος που μίλησε για διεύρυνση της κάλυψης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με στόχο να σταματήσει ο αθέμιτος ανταγωνισμός.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.