Χριστοδουλίδης: «Δεν αποκλείουμε κανέναν και καμία» καμία αναφορά σε Ομοσπονδία

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης στην πρώτη του τοποθέτηση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ανέφερε ότι «δεν αποκλείουμε κανέναν και καμία» ενόψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών, ενώ έθεσε ως προτεραιότητά του να έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Την ίδια ώρα, ωστόσο, έριξε και σπόντες προς τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ αφού, αν και απέφυγε να σχολιάσει τις αναφορές του Αβέρωφ Νεοφύτου για «προσπάθεια διάσπασης» του κόμματος, είπε ότι η κοινωνία ζητά «ανανέωση, νέα ήθη στην πολιτική» και ότι θα προχωρήσει «μακριά από αγκυλώσεις, χωρίς τους διαχωρισμούς, τις τακτικές και τις προσεγγίσεις (του παρελθόντος)».

Ακόμη, επανέλαβε τη θέση του για «επίλυση του Κυπριακού στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, αξιοποιώντας την ιδιότητα του κράτος-μέλους της ΕΕ», χωρίς να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία. Επιπρόσθετα, ανέφερε τη θέση του για «οικονομική σταθερότητα και δημοσιονομική πειθαρχία, μακριά από πειραματισμούς και πολιτικές που μας οδήγησαν στη μιζέρια και στη χρεοκοπία».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε «ιδιαίτερα συγκινημένος γιατί η κοινωνία αποδέχτηκε το μήνυμά μας και αγκάλιασε την πρότασή μας», προσθέτοντας ότι «τα αποτελέσματα των εκλογών μάς προκαλούν ένα ειλικρινές συναίσθημα υπερηφάνειας».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy