Χριστοδουλίδης: Δεν θα ζητήσω διαγραφή από ΔΗΣΥ – Δεν θα απαρνηθώ τι είμαι

«Δεν θα απαρνηθώ τί είμαι, τις κομματικές, τις πολιτικές μου καταβολές, αυτό είναι ξεκάθαρο»

Τις κομματικές του καταβολές και τις στενές του σχέσεις με τον Δημοκρατικό Συναγερμό, επαναβεβαίωσε το πρωί της Παρασκευής (13/05) ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

 

Χριστοδουλίδης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν θα απαρνηθώ τί είμαι, τις κομματικές, τις πολιτικές μου καταβολές, αυτό είναι ξεκάθαρο. Από εκεί και πέρα έχω υποβάλει την ανεξάρτητη υποψηφιότητα μου για να προχωρήσουμε σε μια συλλογική προσπάθεια για την επόμενη πενταετία».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι «δεν θα έλεγα ποτέ ψέματα στο κυπριακό λαό σε σχέση με τις κομματικές μου καταβολές».

Ερωτηθείς για το αν θα ζητήσει διαγραφή από τον ΔΗΣΥ, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι «δεν έχω ζητήσει και ούτε προτίθεμαι να ζητήσω διαγραφή από μέλος του ΔΗΣΥ. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος».

Την ίδια ώρα, ο κ. Χριστοδουλίδης επιβεβαίωσε την ταύτισή του με τις πολιτικές Νίκου Αναστασιάδη, αφού σε ερώτηση για το τι θέλει να διορθώσει απάντησε πως «υπάρχουν διάφορα θέματα. Στο θέμα της οικονομίας για παράδειγμα συμφωνώ απόλυτα με την προσέγγιση όπως περιγράφεται στο όραμα 2035. Ο στόχος μας είναι να κάνουμε την χώρα μνας ιδανικό τόπο για να εργάζεται κάποιος, να ζει, να δημιουργεί επιχειρήσεις. Από την άλλη όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν θέματα. Σε σχέση με την γραφειοκρατία, σε σχέση με την αργή απονομή της δικαιοσύνης».

«Κάλυψη» στην Κυβέρνηση για τα διαβατήρια – «Υπήρξε δημόσια παραδοχή…»

Όσον αφορά το σκάνδαλο με τα «χρυσά» διαβατήρια και το πού βρισκόταν ο ίδιος, ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε ότι «ως ΥπΕξ δεν νομίζω να ήμουν ο αρμόδιος Υπουργός για τα διαβατήρια. Το Υπουργικό ενέκρινε τις προτάσεις με τα ονόματα όπως αυτές παρουσιάζονταν μετά τον σχετικό έλεγχο που γίνονταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες».

Ερωτηθείς για το αν δεν αντιλήφθηκε για το τι συνέβαινε, ο κ. Χριστοδουλίδης υποστήριξε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι«υπήρξαν σοβαρότατα προβλήματα και ατασθαλίες. Και είναι για αυτό τον λόγο που η κυβέρνηση σταμάτησε το πρόγραμμα. Είναι για αυτό τον λόγο που υπήρξε δημόσια παραδοχή ότι ήταν μια λανθασμένη προσέγγιση».

Ανέφερε μάλιστα ότι λάμβανε τις επιστολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το θέμα των διαβατηρίων και ισχυρίστηκε ότι «για αυτό τον λόγο η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει στην αναστολή του προγράμματος. Είναι ξεκάθαρο. Η διαφθορά είναι τεράστιο πρόβλημα. Και είναι για αυτό τον λόγο που γίνονται και κινήσεις. Όπως πρόσφατα η αρχή κατά της διαφθοράς».

«Ποτέ δεν ανέφερα για πυροτέχνημα»

Όοσν αφορά τις λανθασμένες εκτιμήσεις σε σχέση με την ΑΟΖ, την Αμμόχωστο και τις κυρώσεις, ο κ. Χριστοδουλίδης ισχυρίστηκε ότι «στο θέμα της Αμμοχώστου ποτέ δεν ανέφερα για πυροτέχνημα».

Σε σχόλιο της δημοσιογράφου ότι και στην συγκεκριμένη εκπομπή ανέφερε ότι η Τουρκία μπλοφάρει, ο κ. Χριστοδουλίδης το αρνήθηκε λέγοντας ότι «όχι. Σας προτρέπω να ακούσετε την συζήτηση που είχαμε 19 Ιουνίου 2019. Σε σχέση με την περίκλειστη. Πού ανάφερα δημόσια ότι η Τουρκία δεν θα βρει γεωτρύπανο. Η εξωτερική πολιτική κινήθηκε στη βάση ενός συγκεκριμένου σχεδιασμού και έφερε σημαντικότατα αποτελέσματα σε σχέση με την χώρα μας και την παρουσία της στο εξωτερικό. Ειρωνεύονται κάποιοι τις τριμερής. Ειρωνεύονται κάποιοι αναφορές περί θωράκισης της ΑΟΖ».

Όσον αφορά την ΑΟΖ, ο κ. Χριστοδουλίδης ταυτίστηκε εκ νέου με το αφήγημα της κυβέρνησης Αναστασιάδη, υποστηρίζοντας ότι «θωρακίστηκε πολιτικά και νομικά η ΑΟΖ. Για αυτό τα γειτονικά κράτη δεν ανταποκρίνονται στις εκκλήσεις της Τουρκίας για να συνομολογήσουν την ΑΟΖ. Αν δεν είχαμε άριστες σχέσεις δεν θα είχαμε στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης  ανατροπή τουρκικών σχεδιασμών για αναβάθμιση του καθεστώτος του ψευδοκράτους».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy