Χριστοδουλίδης: Ενεργοποίηση των στοχευμένων μέτρων κατά ΤουρκίαςΥποβολή συγκεκριμένων ονομάτων νομικών οντοτήτων και φυσικών προσώπων, που διαδραματίζουν ρόλο στις έκνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στις κυπριακές θαλάσσιες ζώνες, δρομολογεί η Λευκωσία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, με επιστολή προς τον νέο Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. Γιοσέπ Μπορέλ, την οποία εξασφάλισε η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», αναφέρει ότι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι προκλήσεις της Τουρκίας συνεχίζονται, θέτοντας σε κίνδυνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα συμφέροντα της Ε.Ε.

Αύριο στο πλαίσιο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων ο Νίκος Χριστοδουλίδης αναμένεται να επιχειρήσει ξεκαθάρισμα προθέσεων, αναφορικά με την ενεργοποίηση των στοχευμένων μέτρων και τη διαδικασία υποβολής συγκεκριμένων ονομάτων.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο Υπουργός αναμένεται να ενημερώσει για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και για την περαιτέρω κλιμάκωση των τουρκικών έκνομων ενεργειών στις θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου.