Χριστοδουλίδης για Οικονομία: Θα συνεχίσουμε στη βάση της κυβέρνησης Αναστασιάδη

Συνεχιστής της Κυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη όσον αφορά την Οικονομία, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά το πέρας του μνημοσύνου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού, στη Λεμεσό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κληθείς να σχολιάσει την αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας από τον Οίκο Fitch, είπε ότι «θεωρώ σημαντικότατη την εξέλιξη. Την ίδια στιγμή θέλω να αναγνωρίσω τη δουλειά που έγινε από την προηγούμενη Κυβέρνηση, γιατί πρέπει να λέμε τα πράγματα ως έχουν.

«Και πάνω σε αυτή ακριβώς τη βάση θα συνεχίσουμε και εμείς τη δουλειά μας», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη, μια ισχυρή και αξιόπιστη οικονομία είναι εκείνη που θα μας επιτρέψει να έχουμε και στοχευμένη κοινωνική πολιτική. Άρα, μέσα σε αυτό το πλαίσιο και εμείς συνεχίζουμε.

Και θέλω με αυτή την ευκαιρία να χαιρετίσω την πρόσφατη απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων στο θέμα των εκποιήσεων, να χαιρετίσω και την ανακοίνωση που έγινε από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Την ίδια στιγμή να πω ότι είμαστε σε επαφή με την ΕΕ, με τις Βρυξέλλες, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατόν, ελπίζω εντός Μαρτίου, θεωρώ ότι είναι εφικτός στόχος, να έχουμε και την έγκριση σχετικά με το σχέδιο ενοίκιο αντί δόσης, έτσι ώστε να μπορούμε να προχωρήσουμε. Είναι ένα υπαρκτό πρόβλημα, το οποίο φυσικά και θέλουμε να αντιμετωπίσουμε.

Η κατάσταση ως έχει αυτή τη στιγμή δεν λύνει το πρόβλημα, εμείς θέλουμε να δώσουμε μόνιμες λύσεις και ελπίζω, εργαζόμαστε, ώστε εντός Μαρτίου να υπάρξει συγκεκριμένη λύση».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy