ΥΠΕΞ: «Στη βάση επιδημιολογικών δεδομένων το κλείσιμο οδοφραγμάτων – Στην Κύπρο αρμόδιος της ΕΕ για να τονίσει την εμμονή σε ΔΔΟ»

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε τη διάνοιξη των οδοφραγμάτων ο υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, εκφράζοντας την ελπίδα αυτό να δώσει και μια ώθηση στην προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη για επανέναρξη των συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού στη βάση της ΔΔΟ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο κύριος Χριστοδουλίδης επισήμανε ότι η απόφαση δείχνει επίσης ότι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων πριν από ένα χρόνο λήφθηκε στη βάση των επιδημιολογικών δεδομένων και δεν ήταν πολιτική απόφαση. Εξέφρασε την ευχή σύντομα να λυθεί και το θέμα με τους εμβολιασμένους.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε και την πραγματοποίηση της χθεσινής τηλεδιάσκεψης μεταξύ Αναστασιάδη και Τατάρ και επανέλαβε τη θέληση του προέδρου της δημοκρατίας να συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη, προσθέτοντας ότι αυτό θα υποβοηθούσε το κλίμα.

Όσον αφορά την κάθοδο της κυρίας Λούτ είπε ότι συζητούνται κάποιες ημερομηνίες για αυτό τον μήνα. Επίσης ανέφερε βρίσκεται στην Κύπρο εκ μέρους της ΕΕ ο αρμόδιος για θέματα των δυο κοινοτήτων ο οποίος θα έχει ι επαφές και στην τ/κ πλευρά για να επισημάνει την εμμονή σε λύση ΔΔΟ.

Αναφερόμενος στη σύνοδο του ΝΑΤΟ είπε ότι είναι προγραμματισμένες δυο σοβαρές συναντήσεις που έχουν να κάνουν με το Κυπριακό και είναι η συνάντηση Μπάϊτεν-Ερτογάν και Μητσοτάκη – Ερτογάν.

Εάν δεν αλλάξει κάτι στη θέση της τουρκικής πλευράς για λύση δυο κρατών τα δεδομένα θα είναι αρνητικά, επισήμανε ο κύριος Χριστοδουλίδης και τόνισε ότι δεν θα έχει σημασία η επίρριψη ευθυνών εάν οδηγηθούμε σε αδιέξοδο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy