Χριστοφίδης για αγορά υπηρεσιών στην εκπαίδευση: «Η κυβέρνηση θέλει να εξαγοράσει τη ψήφο χιλιάδων ανθρώπων…»

«Η κυβέρνηση Αναστασιάδη θέλει να εξαγοράσει τη ψήφο χιλιάδων ανθρώπων που με μια πολιτική απόφαση τους πήρε από τη τσέπη το 35% του εισοδήματός τους»

Το ΑΚΕΛ ψέγει την εξαγγελία της κυβέρνησης για τερματισμό της απασχόλησης στην εκπαίδευση υπό τη μορφή αγοράς υπηρεσιών.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο Βουλευτής και Επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης υπέδειξε ότι μόλις μία βδομάδα πριν τις εκλογές, κι ενώ ουσιαστικά εξαντλήθηκε η κυβερνητική θητεία, η κυβέρνηση προχώρησε σε εξαγγελία μιας διακήρυξης αρχών που δεν έχει αντικειμενικό αποτέλεσμα, την οποία και παρουσιάζει ως κατάργηση της αγοράς υπηρεσιών κι ως πρόθεση μετατροπής του καθεστώτος απασχόλησης σε αυτό του μισθωτού.

Ο κ. Χριστοφίδης εξήγησε ότι για να υπάρξουν θέσεις εργασίας πρέπει αυτές να περιληφθούν στον κρατικό προυπολογισμό κάτι για το οποίο δεν μερίμνησε η κυβέρνηση, αφού στον προυπολογισμό του 2023 υπάρχει μόνο η πρόνοια για κονδύλι που αφορά την εργοδότηση με βάση την αγορά υπηρεσιών, όπως ήταν ο αριθμός τους σχεδιασμός.

Πρόκειται, τόνισε ο κ. Χριστοφίδης, για μια προεκλογική εξαγγελία άνευ ουσιαστικού αντικρίσματος από την κυβέρνηση Αναστασιάδη που θέλει να εξαγοράσει τη ψήφο χιλιάδων ανθρώπων που με μια πολιτική απόφαση τους πήρε από τη τσέπη το 35% του εισοδήματός τους.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy