Χριστοφίδης: Αντιφατικές αναφορές κυβέρνησης για τα τετράμηνα – Πώς απαντά στα περί αντισυνταγματικότητας

«Πλήρως αποτυχημένος ο θεσμός των τετραμήνων»

Πλήρως αποτυχημένο χαρακτηρίζει τον θεσμό των τετραμήνων το ΑΚΕΛ και ζητά την κατάργησή του.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης έκανε λόγο για αντιφατικές αναφορές από την κυβέρνηση για το εάν θα καταργηθεί ή όχι ο θεσμός, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις του προέδρου της Δημοκρατίας ότι θα τις καταργούσε.

Αναφερόμενος στο θέμα των εξετάσεων του πρώτου τετραμήνου, ο κ. Χριστοφίδης αναφέρθηκε σε μπάχαλο το οποίο επηρεάζει το μέλλον των μαθητών, θυματοποιώντας δεκάδες από αυτούς.

Κληθείς να σχολιάσει τις επισημάνσεις της Νομικής Υπηρεσίας για το ενδεχόμενο αντισυνταγματικότητας της πρότασης του ΑΚΕΛ για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων, ο κ. Χριστοφίδης τόνισε ότι το θέμα είναι πρώτιστα πολιτικό και όχι νομικό και κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει την προεκλογική της δέσμευση.

Εάν κυβέρνηση και βουλή συμφωνούν, τότε δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας, ανέφερε.

 

Χ.Σαββίδης: «Δεν μπορεί να μην ληφθεί η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας…»

Την ευχή μέχρι το τέλος Ιουνίου να υπάρξει κατάληξη και να ληφθούν αποφάσεις για τους τρόπους αξιολόγησης των μαθητών, εξέφρασε στον ΑΣΤΡΑ ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρύσανθος Σαββίδης.

Σημείωσε ότι δεν μπορεί να μην ληφθεί υπόψη η γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας ότι με την πρόταση του ΑΚΕΛ δημιουργείται πρόβλημα αντισυνταγματικότητας, καθώς έχουν δημιουργηθεί δικαιώματα στους μαθητές και ζήτησε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Χαιρέτισε επίσης την απόφαση της υπουργού Παιδείας να ακούσει ότι υπάρχει πρόβλημα με τα τετράμηνα, πράγμα όπως σημείωσε που δεν έκαμε ο προηγούμενος υπουργός.

Ο κ. Σαββίδης έθεσε προς προβληματισμό και το θέμα της μετάβασης από τη δημοτική στη γυμνασιακή εκπαίδευση επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να έχουν οι μαθητές της πρώτης γυμνασίου 5 μαθήματα να εξεταστούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy