Χριστοφίδης για Χατζηγιάννη: «Δεν ξεκινήσαμε καλά, δεν πήραμε απάντηση σε κανένα ερώτημα…»

«Δεν πήραμε απάντηση σε κανένα ερώτημα ουσιαστικά», ανέφερε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, αναφορικά με την παρουσία του υφυπουργού Πολιτισμού, Μιχάλη Χατζηγιάννη, στην Επιτροπή Παιδείας.

Διαβάστε επίσης: Χατζηγιάννης: Κληρονομήσαμε υποστελέχωση από την προηγούμενη Κυβέρνηση – Μόλις πέντε λειτουργοί στο Υφ. Πολιτισμού

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν ξεκινήσαμε καλά», λέγοντας ωστόσο ότι θα δοθεί ακόμα λίγος χρόνος έτσι ώστε να υπάρξουν απαντήσεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Χριστοφίδη:

Σε ό,τι αφορά την παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού στην Επιτροπή Παιδείας να αναφέρω τα εξής: Έχουμε ευχηθεί στον κ. Χατζηγιάννη καλή επιτυχία, μαζί με τα συγχαρητήρια μας για την ανάληψη των καθηκόντων του. Υπάρχουν δυο κύρια στοιχεία από την παρουσία του κ. Χατζηγιάννη:

Το πρώτο είναι η πλήρης επιβεβαίωση των όσων λέγαμε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα για το πόσο πρόχειρα συστάθηκε αυτό το Υφυπουργείο, για την έλλειψη οργανογράμματος και δομής, τα περιορισμένα κονδύλια που υπάρχουν στη διάθεση του Υφυπουργείου με τη λογική της προηγούμενης κυβέρνησης για μηδενικό δημοσιονομικό κόστος. Ο ίδιος ο Υφυπουργός έχει περιγράψει την κατάσταση αυτή με τα μελανότερα χρώματα. Πραγματικά λυπούμαστε που επιβεβαιωνόμαστε, αλλά είναι μια πραγματικότητα την οποία βιώνουμε.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό της παρουσίας του κ. Χατζηγιάννη είναι ότι δεν ξεκινήσαμε πολύ καλά. Δεν πήραμε απάντηση σε κανένα ερώτημα ουσιαστικά, παρά την ύπαρξη έστω του κυβερνητικού προγράμματος με βάση το οποίο, αντιλαμβανόμαστε, θα ιεραρχηθούν οι προτεραιότητες του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Παρόλα αυτά εμείς θα δώσουμε ακόμη λίγο χρόνο. Όμως θέλω να ξεκαθαρίσω ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε την Υπουργό Παιδείας η οποία απάντησε συγκεκριμένες ερωτήσεις, χθες στην Επιτροπή Προσφύγων είχαμε τον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος απάντησε σε συγκεκριμένες ερωτήσεις, αναμέναμε και σήμερα να λάβουμε κάποιες απαντήσεις τουλάχιστον στα θεμελιώδη ζητήματα που απασχολούν τον κόσμο του πολιτισμού.

Επαναλαμβάνω ότι θα δώσουμε ακόμη λίγο χρόνο, ευελπιστώντας ότι θα πάρουμε τις απαντήσεις που δικαιούμαστε ως Βουλή των Αντιπροσώπων.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy