Χριστοφίδης για άνοιγμα σχολείων: Επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες μας – Δεν υπήρξε η αναγκαία προετοιμασία

«Δυστυχώς επαληθεύτηκαν οι ανησυχίες μας. Δεν υπήρξε η αναγκαία προετοιμασία και προγραμματισμός», τόνισε ο βουλευτής και Επικεφαλής του Τομέα Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei«Όπως ήταν η ιδιαίτερη μας ανησυχία, τα σχολεία μας σήμερα έχουν επαναλειτουργήσει με σημαντικά προβλήματα. Με ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών, να μην βρίσκεται στις σχολικές μονάδες, αλλά ακόμα πιο σοβαρό, ένα ποσοστό επίσης σημαντικό εκπαιδευτικών, οι οποίοι απουσιάζουν δικαιολογημένα, να μην έχει αναπληρωθεί», πρόσθεσε ο κ. Χριστοφίδης.

Επεσήμανε ότι «αυτό έχει οδηγήσει βεβαίως στο να υπάρχουν κενά, μαθητές χωρίς δασκάλους, ή σε συγκεκριμένα αντικείμενα στη Μέση Εκπαίδευση χωρίς καθηγητές».

«Παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν και τις οποίες αναγνωρίζουμε, είναι άποψη μας, ότι η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πολύ καλύτερη αν υπήρχε ο αναγκαίος διάλογος του Υπουργείου Παιδείας με τους εκπαιδευτικούς, με τους γονείς αλλά και με τους μαθητές και αν υπήρχε ένας καλύτερος προγραμματισμός», συνέχισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ.

Πρόσθεσε ότι «θέλω να θυμίσω ότι πάρθηκε η οριστική απόφαση για λειτουργία των σχολείων την Τετάρτη, η Πέμπτη ήταν αργία και Παρασκευή πρωί νηπιαγωγοί και μαθητές έπρεπε να πάνε στα νηπιαγωγεία. Όπως επίσης θέλω να υπενθυμίσω ότι με την απαίτηση για 48ωρο τεστ τα περισσότερα τεστ έγιναν Σάββατο και Κυριακή, οπόταν επιπρόσθετα κενά που προέκυψαν δεν ελήφθηκε καμία πρόνοια να λυθούν εντός του Σαββατοκυρίακου».

«Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τις επόμενες μέρες επιτέλους θα ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων μας με την μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές μας, τους γονείς τους και όλους όσους εργάζονται στα σχολεία μας», κατέληξε ο κ. Χριστοφίδης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.