Το σημερινό συντριπτικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα της ΟΕΛΜΕΚ (75,64% ενάντια στις εξετάσεις ανά τετράμηνο) στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες, ανέφερε ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης. 

“Μετά τους οργανωμένους γονείς, μετά τους οργανωμένους μαθητές, τώρα και οι καθηγητές Μέσης Εκπαίδευσης, μέσα από μια απόλυτα δημοκρατική διαδικασία εκφράζουν την έντονη αντίθεση τους σε ένα ζημιογόνο θεσμό για την παιδεία του τόπου”, συμπλήρωσε.

“Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας επιτέλους να αφουγκραστεί την άποψη των εταίρων στη μαθησιακή διαδικασία” σημείωσε.

Ο κ. Χριστοφίδης τόνισε επίσης πως “οι εξετάσεις ανά τετράμηνο θα ενισχύσουν την παραπαιδεία, θα οδηγήσουν σε ένα σχολείο της αποστήθισης, θα πλήξουν την πραγματική μάθηση και τον ευρύτερο ρόλο και σκοπό του σχολείου. Αποτελεί πισωγύρισμα. Μια επικίνδυνη απορρύθμιση της μαθησιακής διαδικασίας. Με θύματα τα παιδιά μας.”

Επεσήμανε επίσης πως οι κυβερνώντες πρέπει να αναλογιστούν τουλάχιστο ότι “είναι αδύνατο να εφαρμοστεί αποτελεσματικά μια αλλαγή με την οποία διαφωνούν έντονα όλοι οι εμπλεκόμενοι στην εφαρμογή της.”

Είναι ξεκάθαρο, συνέχισε, ότι η συζήτηση για το θεσμό των εξετάσεων ανά τετράμηνο πρέπει να ξανανοίξει. Το ΑΚΕΛ προτίθεται να επαναφέρει το θέμα ενώπιον της επιτροπής Παιδείας της Βουλής, κατέληξε.