Χριστοφίδης: Ιστορική η απόφαση Δικαστηρίου για αγορά υπηρεσιών – Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες για ΔΡΑΣΕ

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Ιστορική χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης την χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με τους εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνταν με την παράνομη μορφή της αγοράς υπηρεσιών στα μουσικά και αθλητικά λύκεια οι οποίοι δικαιώνονται και καθίστανται με απόφαση δικαστηρίου εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου.

Πρόσθεσε ότι από το 2013, όταν εν μια νυκτί η κυβέρνηση Αναστασιάδη- Συναγερμού μετέτρεψε χιλιάδες μισθωτούς εργαζόμενους σε αγορά υπηρεσιών, το εκπαιδευτικό σύστημα κουβαλά μια ωρολογιακή βόμβα, ενώ η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης δημιούργησε δυσλειτουργίες στα ολοήμερα σχολεία, στα κρατικά ινστιτούτα και στα μουσικά και αθλητικά λύκεια.

Ο κ. Χριστοφίδης κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις αποφάσεις του δικαστηρίου, να σταματήσει την προκλητική παρανομία και να λάβει εκείνα τα μέτρα για να δικαιώσει περίπου 5 χιλιάδες ανθρώπους.

Παράλληλα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ επισήμανε ότι στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής επιβεβαιώθηκε σήμερα από εκπροσώπους εκπαιδευτικών οργανώσεων μια καταγγελία που έκανε το ΑΚΕΛ και αφορά το πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ.

Όπως ανέφερε, όσοι εργοδοτούνται στο πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ με αγορά υπηρεσιών, με την πρώτη ευκαιρία φεύγουν καιπάνε για αντικαταστάσεις γιατί οι μισθοί είναι καλύτεροι, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα ΔΡΑΣΕ πέρσι και πρόπερσι να υπολειτουργεί.

Για τον σχολικό εκφοβισμό, ο κ. Χριστοφίδης ανέφερε ότι από το 2020 υπάρχει νομοθεσία που προνοεί τον διορισμό εθνικής επιτροπής για την παρακολούθηση και την πρόληψη σχετικά με τη βία στο σχολεία, λέγοντας ότι ούτε καν έχει διοριστεί αυτή η επιτροπή που θα έδινε την επιστημονική δυνατότητα για εφαρμογή μέτρων για τη σχολική βία.

Τόνισε ότι δυστυχώς ούτε ικανότητα ούτε θέληση για αντιμετώπιση της κατάστασης υπάρχει από την παρούσα κυβέρνηση.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.