Χριστοφίδης: Ο ΔΗΣΥ λέει τη μισή αλήθεια – Οι αποκαλύψεις θα έχουν και συνέχεια (ηχητικό)

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.

Τα στοιχεία δεν είναι όλα δημοσιευμένα και ο ΔΗΣΥ λέει τη μισή αλήθεια καθώς σε όσα δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του δεν αναφέρονται πότε οι ξένοι επενδυτές που πολιτογραφήθηκαν και έκαναν την εισφορά τους αλλά και ποιες εταιρείες συμφερόντων βρίσκονται πίσω από αυτούς, ανέφερε στον Άστρα ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης. Πρόσθεσε ότι οι αποκαλύψεις θα έχουν και συνέχεια.


Δεν είναι τυχαίο, είπε, που οι εισφορές δίνονταν στον ΔΗΣΥ μετά τις πολιτογραφήσεις, καθώς με βάση το νόμο οι ξένοι πολίτες μπορούν να δώσουν μέχρι €5 χιλιάδες εισφορά, ενώ οι Κύπριοι πολίτες μέχρι €50 χιλιάδες.

Ποιο ήταν το κίνητρο για να κάνουν αυτές τις εισφορές, διερωτήθηκε ο κύριος Χριστοφίδης προσθέτοντας ότι πρέπει να διερευνηθεί εάν ήταν μόνο 5 περιπτώσεις και ποια ήταν τα ποσά που πήρε ο ΔΗΣΥ.

Τόνισε ακόμη ότι προκύπτει και θέμα σύγκρουσης συμφερόντων και ότι με βάση μια ένδειξη του γενικού ελεγκτή δίνονταν μέχρι και 200 χιλιάδες ευρώ σε παροχείς υπηρεσιών.


Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε, 353 περιπτώσεις πολιτογράφησης συνδέονται με δικηγορικά γραφεία που ανήκουν ή συνδέονται με συγγένεια 1ου βαθμού με τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και νυν ή πρώην Υπουργούς της κυβέρνησης. Επισήμανε ότι με βάση τα στοιχεία προκύπτει διαπλοκή και πρόσθεσε ότι κλήθηκε ο Γενικός Ελεγκτής να επιβεβαιώσει αρχικά τα στοιχεία, αλλά και ο Επίτροπος Διαφάνειας και άλλες αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν το θέμα.

Το ηχητικό με όλα όσα ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης:

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.