Χριστοφίδης: Οι εξετάσεις ανά τετράμηνο έχουν αποτύχει – Να μπει σε διάλογο το ΥΠΠΑΝ

«Η σημερινή μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας της ΠΣΕΜ, της ΟΕΛΜΕΚ και της Συνομοσπονδίας Γονέων έξω από το Προεδρικό, στέλνει το μήνυμα ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί εταίροι, ομόφωνα, διακηρύσσουν προς το ΥΠΠΑΝ και την κυβέρνηση ότι ο θεσμός των εξετάσεων ανά τετράμηνο έχει αποτύχει», τονίζει σε γραπτή του δήλωση ο βουλευτής και επικεφαλής του τομέα Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης.

Αναλυτικά:

Την ίδια θέση έχει και η επιστημονική κοινότητα του τόπου. Δυστυχώς, ο Υπουργός Παιδείας, με ένα απίστευτο γινάτι, συνεχίζει να υπερασπίζεται ένα παιδαγωγικό έγκλημα κατά των μαθητών μας και της εκπαίδευσης μας.

Το ΥΠΠΑΝ πρέπει να μπει άμεσα σε διάλογο με τους εκπαιδευτικούς εταίρους και τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου για ένα νέο σύστημα αξιολόγησης. Να αποδεχτεί τα λάθη που έχουν γίνει και να τα διορθώσει.

Ταυτόχρονα, οι άλλες πολιτικές δυνάμεις, ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης, πρέπει να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί. Να στηρίξουν την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για κατάργηση των εξετάσεων, που αποτελεί το μόνο εφικτό δρόμο για να υποχρεωθεί το ΥΠΠΑΝ να συζητήσει σοβαρά για το θεσμό αυτό και να καταλήξουμε σε ένα νέο σύστημα αξιολόγησης. Αν υπάρχει άλλο δρόμος, είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε προτάσεις.

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένουμε ότι ο ΥΠΠΑΝ θα προσέλθει στην Επιτροπή Παιδείας κατά τη συζήτηση του θέματος που έχουμε εγγράψει για τις εξετάσεις ανά τετράμηνο, με διαλλακτικότητα και ετοιμότητα για ουσιαστική συζήτηση και όχι με κλειστά αυτιά όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.