Χρίστος Χριστοφίδης για Αγγλική Σχολή: Αυταρχικοί χειρισμοί από την Διεύθυνση

Έκκληση για διάλογο μεταξύ των δύο πλευρών για εξεύρεση λύσης στην εργασιακή κρίση που σοβεί στην Αγγλική Σχολή απηύθυνε σήμερα η Επιτροπή Παιδείας με τις δύο πλευρές να παραμένουν στις θέσεις τους.

Η Διεύθυνση της Σχολής δια της νομικής συμβούλου της, υποστήριξε ότι ως ιδιωτική σχολή, με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έχει το προνόμιο να προχωρεί σε πειθαρχικές έρευνες.

Η Πρόεδρος της Συντεχνίας των εκπαιδευτικών Μυρτώ Χασαποπούλου, κατήγγειλε ότι διώκονται τέσσερεις καθηγητές των οποίων η πειθαρχική έρευνα, στηρίζεται σε πρακτικά της Βουλής από προηγούμενη συνεδρία και σε επιστολές των Συντεχνιών ου αποτελούν μέρος της συνδικαλιστικής δράσης τους.

Επέκρινε το Διευθυντή της σχολής ότι στοχεύει στη διάλυση της συντεχνίας, δεν μπορεί να συνεργαστεί με το προσωπικό και ως εκ τούτου είπε, πρέπει να φύγει.

Επεσήμανε ότι ο Έφορος Συντεχνιών, παρέπεμψε καταγγελία στο Γενικό Εισαγγελέα, με το ερώτημα του ποινικού αδικήματος, εις βάρος του Προέδρου της Σχολής Χαράλαμπου Ιωσηφίδη, λόγω της απόφασης του να αποστείλει επιστολή προς το προσωπικό, προειδοποιώντας για πειθαρχικές διώξεις των συνδικαλιστών.

Η ίδια είπε αντιμετωπίζει τρεις  πειθαρχικές έρευνες μέσα σε οκτώ μήνες και όπως είπε πριν μερικούς μήνες διέρρευσε λίστα απόλυσης σε ομάδα γονέων.

Εντύπωση προκάλεσε η στάση του Προέδρου του ΔΣ της Σχολής ο οποίος έφερε αντίρρηση να τοποθετηθούν οι εργαζόμενοι στην επιτροπή με την δικαιολογία ότι τοποθετήθηκε ο δικηγόρος τους.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Παύλος Μυλωνάς, υπέδειξε προς τον Πρόεδρο του ΔΣ της σχολής ότι δεν θα υποδείξει στην επιτροπή πως θα λειτουργήσει.

Εξέφρασε την εκτίμηση ότι λόγω της έντασης που επικρατεί μεταξύ εργοδοσίας και εργαζομένων τελικά οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, κατήγγειλε αυταρχικούς χειρισμούς από την Διεύθυνση, οι οποίοι βλάπτουν τους γονείς και τα παιδιά. Διώκονται εκπαιδευτικοί συνδικαλιστές, οι οποίοι κρίνονται ως εξαίρετοι και ζήτησε να τερματιστούν οι διώξεις.

Ο βουλευτής της ΔΗΠΑ Αλέκος Τρυφωνίδης κάλεσε όλους να ξεκινήσουν διάλογο για επίλυση της διαφοράς και προειδοποίησε ότι υπάρχουν εργαλεία στα χέρια της Βουλής, όπως τα ζητήματα των χορηγιών για κτήρια και συντηρήσεις που δεν θέλει να χρησιμοποιήσει, αφού πρώτιστος στόχος είναι η λειτουργία της σχολής σε ήρεμο περιβάλλον.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy