Χρίστος Κληρίδης για ανάκληση διαβατηρίων Τ/κ: Πρωτοφανείς αποφάσεις

Το Υπουργικό Συμβούλιο ανακάλεσε ταξιδιωτικά έγγραφα και όχι την υπηκοότητα των Τ/κ με την απόφαση του, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χρίστος Κληρίδης.

Μιλώντας στην πρωινή έκδοση του Άστρα έκανε λόγο για πρωτοφανείς αποφάσεις, οι οποίες θα κριθούν κυρίως σε πολιτικό και όχι νομικό επίπεδο. Είπε πάντως ότι νομικά μπορούν να ανακληθούν τα διαβατήρια των 14 αυτών ατόμων μέσω των κυπριακών δικαστηρίων, εάν υπάρχουν αδικήματα.

Παράλληλα ανέφερε ότι οι Τ/κ μπορούν να προσφύγουν στα κυπριακά δικαστήρια για την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, και εξαντλώντας τα εγχώρια μέσα, να προχωρήσουν και σε ξένα.

Σε ότι αφορά την διακρατική προσφυγή στο ΕΔΑΔ ο κ. Κληρίδης εξήγησε πάντα υπάρχουν θετικές και αρνητικές πτυχές σε κάθε προσφυγή. Σημείωσε ότι ο ίδιος θα εισηγηθεί στο Γενικό Εισαγγελέα να ετοιμάσει καινούρια ομάδα εκτός της Νομικής Υπηρεσίας από δικηγόρους για να καταθέσουν τις απόψεις τους. Όπως είπε οι δικηγόροι της Κύπρου γνωρίζουν πολύ καλά το κυπριακό σε σχέση με ξένους εμπειρογνώμονες.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.