Παράθυρα/ Ορίζοντας

ΚινηματοΓράφω H λογοτεχνία στον κινηματογράφο

Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 15 χρόνων συνεχούς δράσης και παρουσίας στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου, ο πολιτιστικός οργανισμός Βιβλιοτρόπιο έχει ετοιμάσει για τη φετινή χρονιά τον κύκλο εκδηλώσεων με γενικό τίτλο «Αποτυπώματα» σε μια προσπάθεια να διερευνήσει πώς η λογοτεχνία, αλληλοεπιδρώντας με διαφορετικές μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης όπως είναι ο κινηματογράφος και το κόμικ, αποτυπώνει και νοηματοδοτεί το παράλογο της ανθρώπινης ύπαρξης, συμβάλλοντας με έναν διαφορετικό τρόπο θέασης της πραγματικότητας στην κατανόηση των ορίων της ανθρώπινης κατάστασης. Παράλληλα, φιλοδοξεί να προτείνει συμμετοχικές δράσεις μέσα από τις οποίες θα προκύψουν καινούργια λογοτεχνικά κείμενα που θα αποτυπώνουν το αστικό πεδίο και τα οποία θα αποδοθούν σε δημόσιο χώρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στη διάδραση ανάμεσα στους αναγνώστες και τους λογοτέχνες.

Η πρώτη εκδήλωση του κύκλου «Αποτυπώματα» με τίτλο «ΚινηματοΓράφω Η λογοτεχνία στον κινηματογράφο»  θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 7 Μαρτίου στις 7:30 μ.μ. στο Ξυδάδικο στη Λεμεσό με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Λεμεσού.

Με αφορμή την πρόσφατη μεταφορά του βραβευμένου βιβλίου του Χρίστου Κυθρεώτη «Εκεί που ζούμε» στον κινηματογράφο από τον σκηνοθέτη Σωτήρη Γκορίτσα, το Βιβλιοτρόπιο προσκαλεί τους δύο δημιουργούς για μια συζήτηση γύρω από τη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Τη συζήτηση συντονίζει ο Γιώργος Τριλλίδης.

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023, 19:30

Ξυδάδικο, Λεμεσός

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων στο 99667599

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.