Θέα

Χρόνοι της Γης και Άπατρις Ύπνος του Άντη Ιωαννίδη

Το Δημοτικό Κέντρο Τεχνών Λευκωσίας [NiMAC] παρουσιάζει το ζωγραφικό έργο του Ανδρέα Άντη Ιωαννίδη Χρόνοι της Γης και την ποιητική του σύνθεση Άπατρις Ύπνος (Εκδόσεις Ροδακιό). Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το ζωγραφικό έργο Χρόνοι της Γης και να ακούσουν απόσπασμα από την ηχητική εγκατάσταση της ποιητικής σύνθεσης Άπατρις Ύπνος.

Ο Ανδρέας Άντης Ιωαννίδης, ο οποίος γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1939, είναι ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης με μακρά προσφορά στον πολιτισμό της Κύπρου. Από τα μέσα της δεκαετίας του ’50 παρουσιάζει το ζωγραφικό του έργο σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις στην Κύπρο και το εξωτερικό. Την ίδια δεκαετία εισήγαγε τις γραφικές τέχνες στον τόπο εργαζόμενος σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Μεταξύ άλλων, ο Ιωαννίδης υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Επιμελητηρίου Καλών Τεχνών Κύπρου και της Φωτογραφικής Εταιρείας Κύπρου. Έχει φιλοτεχνήσει βιβλία, περιοδικά, αφίσες, κέρματα, μετάλλια, γραμματόσημα.

Εργάστηκε στους τομείς της σκηνογραφίας, του κινηματογράφου, του κινουμένου σχεδίου, της φωτογραφίας, της τοιχογραφίας, της τυπογραφίας και της χαρακτικής. Δίδαξε Τέχνη στην Κύπρο και στο εξωτερικό, έγραψε και δημοσίευσε κείμενα και έδωσε διαλέξεις. Εξέδωσε δύο βιβλία ποίησης, «Χρωμόλευκο» 1991, «Άπατρις Ύπνος» 2018. Έχει μεγάλο αδημοσίευτο ποιητικό έργο.

Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ Μέχρι τις 26 Απριλίου 2018: Καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής, 10:00-14:00