Χρόνο προσαρμογής και «θωράκιση» των σχολείων ζητούν οι εμπλεκόμενοι

Πικρία για την καθυστέρηση του ανοίγματος των Γυμνασίων

 

Με ικανοποίηση αλλά και μια «γεύση» πικρίας υποδέχονται το άνοιγμα των σχολικών μονάδων εκπαιδευτικοί και γονείς, καθώς από τη μια το αίτημά τους γίνεται αποδεκτό, αλλά με πολλή και αδικαιολόγητη καθυστέρηση και παρά τις εισηγήσεις των επιδημιολόγων που έλεγαν ότι τα σχολεία θα μπορούσαν να επαναλειτουργήσουν νωρίτερα.

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, Χαράλαμπος Διονυσίου, επεσήμανε ότι πρέπει να δοθεί χρόνος προσαρμογής στα παιδιά του Γυμνασίου μόλις επιστρέψουν και να γίνει διαγνωστική αξιολόγηση, που δεν θα ληφθεί υπόψη για σκοπούς βαθμολογίας, αλλά θα έχει στόχο να εντοπίσει ο εκπαιδευτικός τι έμαθε ο μαθητής κατά τη διάρκεια των τριών μηνών που λάμβανε εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ο κ. Διονυσίου, μιλώντας στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, είπε ότι «δεν μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι από τις αποφάσεις, διότι εμείς θέλαμε να επιστρέψουν τα παιδιά πολύ νωρίτερα». Σημείωσε ότι για τα παιδιά των Γυμνασίων συμπληρώθηκαν τρεισήμισι μήνες παραμονής στο σπίτι. Οι οργανωμένοι γονείς, συνέχισε ο κ. Διονυσίου, εισηγούνται να δοθεί εύλογο χρονικό διάστημα για επαναλήψεις. «Η τηλεκπαίδευση παρουσιάζει δύο σημαντικές αδυναμίες, πρώτο ότι δεν μπορεί να έχει αντικειμενική γραπτή αξιολόγηση και δεύτερο οι κλειστές κάμερες δεν επιτρέπουν στον εκπαιδευτικό να έχει τον απόλυτο έλεγχο», συμπλήρωσε. Ανέφερε, επίσης, ότι εισηγούνται όπως γίνει μείωση των διαγωνισμάτων με σκοπό να αξιοποιηθεί ο αντίστοιχος χρόνος για διδασκαλία. «Παράλληλα, να δοθούν οδηγίες να δοθεί προτεραιότητα στα εξεταζόμενα μαθήματα. Ο προβληματισμός είναι το τι μπορούν από εδώ και πέρα οι μαθητές να αποκομίσουν και να μεταφέρουν μαθησιακά στην επόμενη χρονιά», σημείωσε. Είπε, παράλληλα, ότι η αναθεώρηση της ύλης επιβάλλεται να γίνει άμεσα για όλες τις τάξεις.


Καταλήγοντας, ο κ. Διονυσίου είπε ότι τα σχολεία αποτελούν το φυσικό περιβάλλον των παιδιών και η επιστροφή σ’ αυτά τους δίνει ένα αίσθημα κανονικότητας και κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας να θωρακίσει τα σχολεία και τα παιδιά, ούτως ώστε να διασφαλιστεί η συνέχιση της εκπαίδευσής τους με φυσική παρουσία.

Η πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Μύρια Βασιλείου, δήλωσε ότι η πληροφορία για το επικείμενο άνοιγμα των δημοτικών σχολείων της Λεμεσού ευχαριστεί και ικανοποιεί την ΠΟΕΔ, αρκεί αυτό να γίνεται μέσα σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας. Όπως σημείωσε, η ΠΟΕΔ πολλές φορές εισηγήθηκε μέτρα που θα βοηθήσουν ως προς αυτή την κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.