Χρυσά Διαβατήρια: Άλλοι 5 φάκελοι της μαρίνας Αγίας Ναπάς στα χέρια της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Άλλους πέντε φακέλους για πολιτογραφήσεις που είναι εκτός των όρων της ερευνητικής επιτροπής έχει από χθες στα χέρια της η ερευνητική επιτροπή και αφορούν την μαρίνα της Αγίας Νάπας και αφορούν το δικηγορικό γραφείο των θυγατέρων του προέδρου της δημοκρατίας, δήλωσε στην Πρωινή Έκδοση του Astra 92.8, ο εκπρόσωπος της ελεγκτικής υπηρεσίας Μάριος Πετρίδης.

Οι φάκελοι αφορούν 8 διευθυντές της εταιρείας, είπε, και οι πέντε φάκελοι που πήρε χθες η ελεγκτική υπηρεσία αφορούν 5 πολιτογραφήσεις που έγιναν μετά τις 18 Αυγούστου που ψηφίστηκαν οι νέοι κανονισμοί, οπότε σημείωσε, έγιναν παράνομα.

Ελλείψει οποιασδήποτε μεταβατικής διάταξης, είπε ο κύριος Πετρίδης επικαλούμενος και τη νομική υπηρεσία η οποία είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση, θα έπρεπε να είχαν εφαρμοστεί τα νέα κριτήρια.

Θα εξεταστεί, είπε, εάν καταβλήθηκαν οι 100 χιλιάδες ευρώ σε εισφορές που προβλέπουν οι κανονισμοί, εάν έγινε η δέουσα επιμέλεια και εάν λήφθηκαν υπόψη τα ευρήματα αυτά αλλά και εάν ενημερώθηκε η βουλή και το υπουργικό γι αυτά.

Η νομική υπηρεσία, πρόσθεσε, θα ενημερωθεί για όλα τα ευρήματα της ελεγκτικής υπηρεσίας.

 

 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.